Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Cvetanović: Kada nešto radite ili govorite iz srca to se oseti jer svi mi živimo za bolji Leskovac

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je u okviru tačke za izbor gradonačelnika predstavio rezultate rada u prethodna dva mandata i govorio o planovima za naredne četiri godine.

Projekti i promene koji su inicirani u prethodnih nekoliko godina o kojima je gradonačelnik govorio su brojni: rekonstrukcija i energetska sanacija objekata velikog broja vaspitno-obrazovnih institucija, zatim brojna ulaganja u sportsku infrastrukturu, pokretanje Zelene zone dovođenjem britanske kompanije Aptiv pakard i otvaranje velikog broja radnih mesta u firmama poput Jure, DŽinsija, VNB Nitinga, Falke, Autostop, Terastil, Kapitol park itd.

„Povoljno poslovno okruženje stvaramo i konstantnim opremanjem komunalne infrastrukrure. Do sada je sanirano, rehabilitovano i izgrađeno preko 62 hiljada metara saobraćajnica i za te namene iz gradskog i republičkog budžeta data suma od preko milijardu i trista miliona dinara. Pomenuću samo neke koje važe za krvotoke grada: Mlinska ulica, ulica 28. marta, Svetoilijska ulica…

Kružni tok na raskrsnici u naselju Solidarnost, ulica Sretena Gičića u Bratmilovcu, ulica Žikice Jovanovića Španca, ulica Branka Krsmanovića, glavna ulica u Bobištu, kao i ulice u Pečenjevcu i Zloćudovu, probijena je ulica Topličkog ustanka, rekonstruisano je sedam ulica u centru grada , Opštinski put – Jašunjski manastiri, šest i po hiljada metara deo puta Miroševce – Slavujevce, Radanska i ulica Sutjeska, Radnička i Vlajkova ulica, saobraćajnice u Zelenoj zoni, ulica Bore Pešića, ulaz u Grdelicu, put od Leskovca do Vlasotinca investicija od 283 miliona za 6500 metara koja je pri kraju. Pomenući i put Leskovac- Pečenjevce – Brestovac oko 8000 metara, ulica iznad Osnovne škole „Aca Sinadinović“ u Predejanu, ulica 22. divizije u naselju Ančiki, Podgorička itd. Čitav naš kraj je postao jedno veliko gradilište u poslednjih nekoliko godina o čemu svedoči i podatak republičkog zavoda za statistiku da se trenutno najviše gradi na jugu i jugoistoku Srbije. Pored uređenja saobraćajnica za Leskovac i čitav južni kraj zemlje od velikog je i južni krak Koridora 10. Ova deonica duga 26,3 km koji prolazi kroz Grdeličku klisusu sa 30 mostova, dva tunela, vredi 400 miliona evra. Modernizovana je i pruga Vinarce-Đorđevo,“ rekao je gradonačelnik i dodao da je u minulom periodu urađena i rekonstrukcija zgrada Centra za socijalni rad sa 44 miliona dinara, zatim Ustanove za odrasla i starija lica sa 62,2 miliona, objekat Narodnog pozorišta sa 64 miliona dinara, izgrađen novi pijačni kompleks sa 124 miliona dinara, projekt koji je nagrađen.

On je naglasio da se privode kraju radovi na izgradnji vodoprivrednog objekta na Tulovskoj reci, da će u predstojećem periodu biti realizovan projekat „Upravljanje otpadnim vodama na teritoriji grada Leskovca“ u vrednosti od preko 26 miliona evra, centralnog gradskog trga u koji će biti uloženo 223 miliona dinara, kao i završetak rekonstrukcije Opšte bolnice Leskovac vredne 21 milion evra.

Posebnu pažnju u ekspozeu gradonačelnik je posvetio planovima koje će sa svojim timom realizovati u predstojećem mandatu. Između ostalog rekao je da će u naredne četiri godine biti završene:

„Rekonstrukcija državnih puteva na teritoriji grada Leskovca i rekonstrukcija gradskih saobraćajnica koje se poklapaju sa državnim putevima sa ciljem izmeštanja tranzitnog saobraćaja iz gradskog jezgra – Bulevar Nikole Pašića, ulica Rade Žunića, put Leskovac – Vučje, rekonstrukcija i izgradnja opštinskih puteva na teritoriji grada Leskovca, izgradnja saobraćajnica – Masarikov trg, Kosovskih junaka, nastavak ulice Dubočica i dr. nakon rešavanja imovinskih odnosa, rekonstrukcija i rehabilitacija gradskih saobraćajnica – Lepše Stamenković, Južnomoravskih brigada, Devet Jugovića, Blagoje Nikolića, Petra Momčilovića, Leskovačkog odreda, Vlade Đorđevića, Maksima Kovačevića, Voje Nikolajevića, Jug Bogdanova, Branisava Nušića, Đorđa Lešnjaka i dr., izgradnja primarne i sekundarne vodovodne mreže u severnom delu grada – Pečenjevce, Čekmin, Lipovica, Brestovac, Kutleš, Draškovac, Šarlince, Međa, Donje Brijanje, izgradnja primarne i sekundarne vodovodne mreže u istočnom delu grada, uređenje centralne gradske zone – rekonstrukcija i sanacija pešačkih površina i trotoara. Planirana ulaganja u putnu infrastrukturu u periodu od naredne četiri godine iznose preko milijardu i šesto miliona dinara. Tim ulaganjem planiramo da izgradimo i rekonstruišemo 110 kilometara puteva.

Nastaviće se i izgradnja vodovodne mreže na teritoriji Leskovca. Prioriteti koje je JKP Vodovod izdvojio su: Izgradnja vodovodne mreže od Živkova do Lipovice, rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Voje Nikolajević u gradu Leskovcu, izgradnja rezervoara u Pečenjevcu sa dovodnim cevovodom. Ukupna vrednost ovih planiranih investicija iznosi oko 70 miliona dinara, dok u naredne četiri godine u vodovodnu i kanalizacionu mrežu planiramo da uložimo preko milijardu i 400 miliona dinara.

U cilju pobošljanja uslova života svih žitelja Grada Leskovca u narednom periodu putem JKP „Toplana“ planira se sledeće: Rekonstrukacija kotlarnice „Dubočica“; rekonstukcija dela toplovoda u sistemu „Dubočica“; rekonstukcija toplotnih podstanica; uvođenje SCADA sistema, daljinskog grejanja, i povezivanje svih podstanica; ugradnja gasnog kotla snage 11 MW u kotlarnici „Crvena Zvezda“ sa pratećom opremom. Planirano investiranje za navedene projekte iznosi 420 miliona dinara.

Nastavićemo i do sada uspešno osavremenjivanje opreme javno komunalnih preduzeća Komunalac, Grdelica i Vodovod kako bi svoje usluge obavljali na što višem nivou a sve zarad dobrobiti naših sugrađana.“

Gradonačelnik Cvetanović je najavio i nova ulaganja u školske objekte, izgradnju vrtića u naselju poznatom kao „Stara stočna pijaca“ kao i dogradnju vrtića u Vučju, Grdelici i Bratmilovcu i vrtića „Naše dete“. Gradonačelnik je najavio nastavak ulaganja u zdravstvo, socijalnu zaštitu i podršku mladim talentima i realizaciju infrastrukturnih projekata u romskom naselju i svim mesnim zajednicama.

Cvetanović se pored uspešnih projekata osvrnuo i na greške u prethodnom mandatu uz konstataciju da ukoliko neko ne pravi greške verovatno nije ni radio i podvukao da će se Leskovac baviti problemom rešavanja dugovanja Apotekarske ustanove i što pre pokrenuti projekat postavljanja LED osvetljenja na teritoriji čitavog grada.

„Kada nešto radite ili govorite iz srca to se oseti jer svi mi živimo za bolji Leskovac. Probaćemo da neumorno radimo svakog dana, vikendima, praznicima zbog toga što imamo obavezu prema našim sugrađanima. Sve investicije, svi kilometri puteva, svaki kvadrat novoizgrađenih objekata, svaka nagrada, mašina i fabrika je mrtvo slovo na papiru bez ljudi. Naši građani su pokretač ovog grada i zato ćemo nastaviti da se borimo za bolji život svakog pojedinca našeg društva“ završio je svoj ekspoze na današnjoj sednici gradonačelnik.

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Komentara: 1

  1. Samo ti ne spominji srce,ti koji si svaku ženu uvredio i povredio,ti koji si svakog građanina ponizio

Komentarisanje je zatvoreno.