Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Cvetanović: Marina svima može da služi za primer uspešne žene u biznisu

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović danas je sa svojim saradnicima obišao meštane Donjeg Bunibroda. Posetu je započeo kod pčelarke Marine Petković, koja se pčelarstvom bavi već punih 16 godina, nastavivši tradiciju svoga dede koji jhe pčele čuvao iz hobija. Gradonačelnik je za Petkovićevu imao samo reči hvale.

„Njen razvojni put pokazuje da se u našem gradu svaki san može ostvariti, ali uz mnogo truda, zalaganja, odricanja, volje i ljubavi. Naša domaćica, pravi pčelarski majstor, svima može da služi za primer uspešne žene u biznisu, koja je poput pčela koje gaji, izuzetno snažna, organizovana i hrabra. Siguran sam da će ona postati pravi lider u našem kraju i uzor svima koji žele da krenu vašim stopama“- istakao je Cvetanović.

S obzirom na to da se žene u poljoprivredi, a posebno pčelarstvu, retko ističu kao nosioci gazdinstava, uspeh koji je ova snažna žena napravila je zadivljujuć. Entuzijazam, znanje i ljubav prema poslu su primetni u svakoj izgovorenoj rečenici ovog majstora pčelarstva. Upravo ove osobine su Marini pomogle da se izbori za svoje mesto na tržištu i korak po korak sagradi svoje malo carstvo meda.

Marina se pored meda, bavi i proizvodnjom polena, matičnog mleča, saća, ali i organskih sapuna, raznih mednih poslastica i drugih mednih proizvoda. Za kupce se bori kvalitetom, konstantno ulaže u proizvodnju, edukuje se i usavršava i drži radionice i predavanja mladim budućim pčelarima.

 

Info centar juga