Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Cvetanović obišao kompaniju „DCP Hemigal“ – Biti lider je ogromna odgovornost a „DCP Hemigal“ izuzetno odgovorno radi svoj posao

Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović sa svojim saradnicima obišao je danas kompaniju „DCP Hemigal“, koja važi za pravog lidera u proizvodnji kozmetičkih preparata i sredstava za dezinfekciju. U pratnji direktora ove kompanije, Igora Denića, obišli su proizvodne hale, novi proizvodni pogon, kao i radove na izgradnji menze za zaposlene u ovoj kompaniji.

„Uspešni ljudi znaju da lider nije pozicija, biti lider je ogromna odgovornost, a svi potezi ove vodeće kompanije pokazuju da „DCP Hemigal“ izuzetno odgovorno radi svoj posao. To su pokazali i kada su među prvima uplatili milion dinara na donatorski račun grada Leskovca kako bi dali svoj doprinos našoj zajedničkoj borbi protiv zarazne bolesti Kovid-19. Pored toga, donirali su i medicinski alkohol Opštoj bolnici našeg grada. Ovom prilikom se zahvaljujem porodici Denić na velikom stepenu odgovornosti i humanosti i čestitam im na svemu što su do sada postigli za ovih 25 godina koliko postoji ova kompanija. A postigli su mnogo, 115 zaposlenih, od kojih su 16 fakultetski obrazovana lica. Ova porodična firma godišnje proizvodi 6 miliona jedinica proizvoda. U svom asortimanu kompanija DCP Hemigal ima 200 artikala a koji se izvoze u sve zemlje regiona, pa čak i u Hong Kong. U proteklom poeriodu uradili su adaptaciju magacina, proširenje proizvodnje, odnosno otvaranje novog proizvodnog pogona i energetsku efikasnost zgrada gde je uloženo oko 500.000 evra, što će dodatno unapredeti poslovanje ove kompanije. Dobra vest je i to što će od septembra, kada se očekuje puštanje novog pogona u rad, broj zaposlenih porasti za još desetak,“ – kazao je Cvetanović.

Kompanija DCP Hemigal dobitnik je Oktobarske nagrade grada Leskovca u 2018. godini, i nagrade kapetan Miša Anastasijević za doprinos razvoju privrede, preduzetništva i društvene vrednosti.

„Što se tiče ovog perioda, mi smo nekoliko nedelja pre početka vanrednog stanja imali veliki udar, kada su u pitanju dezinfekciona sredstva, i tada smo uveli tri smene, obezbedili radnicima besplatan prevoz i primili petoro novih ljudi, koji su se pokazali kao jako dobri i koji će ostati u firmi i nakon ovog talasa. Uspeli smo da odgovorimo na sve upite i ispoštujemo sve kupce. Svi zaposleni koji su radili u tri smene, ali i moji ključni saradnici koji su bili pod pritiskom su sav posao jako dobro izneli, i želim ovom prilikom da im se zahvalim“ – rekao je Igor Denić, direktor i vlasnik kompanije DCP Hemigal.

 

Info centar juga