Leskovac Vesti

Cvetanović obišao Lovačko udruženje "Manojlovce"

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović posetio je prihvatilište Lovačkog udruženja „Manojlovce“ u ataru sela Rajno Polje.

Ovo udruženje osnovano je između dva svetska rata, a danas okuplja 260 lovaca. Prihvatilišta za fazane stavljeno je u funkciju prošle godine, a u njegovu izgradnju Lovačko udruženje „Manojlovce“ uložilo je preko milion dinara, kao i mnogo truda i rada svojih članova.

„Želeo bih da pohvalim izgled ovog prihvatilišta, koje je stavljeno u funkciju prošle godine, u čiju izgradnju je Lovačko udruženje uložilo milion i sto hiljade dinara. Ovaj objekat je među najboljima, tog tipa, na jugoistoku Srbije“ – rekao je dr Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca.

Ovo Lovačko udruženje finansira sa od članarina ali i od prihoda kao što su obuke lovačkih pasa.

„Pored ovog objekta, a to je prihvatilište za fazansku divljač, ovo udruženje poseduje i izgrađen gatar za boravak divljih svinja čija je prevashodna namena bila ispitivanje urođenih osobina lovačkih pasa goniča na divlju svinju a sada je to već postao repro centar za odgoj divljih svinja“ – kazao je Boban Ilić, upravnik lovišta.


Lovačko udruženje „Manojlovce“ ima 18 hranilišta za krupnu divljač i 60-ak za sitnu, najviše za poljsku jarebicu i fazana a pre dve godine izgradili su i prihvatilište za divlje svinje.

(ICJ)