Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Cvetanović obišao radove na izgradnji novog gradskog stadiona

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišao je radove na izgradnji novog gradskog stadiona. Realizacija projekta je u toku. Radovi na rušenju starih tribina su završeni, kao i pripreme, i počelo je izvođenje građevinskih radova na novom stadionu gde se trenutno nalazi veliki broj mašina i radnika, kao i dva krana. Rok za završetak radova je februar 2023. godine.

Stadion koji se gradi u Leskovcu vrednosti je skoro 2,5 milijardi dinara, koji će obezbediti Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima. Reč je o modernom stadionu kapaciteta 8136 mesta. Predviđena visina objekta stadiona je 16,3m, visina stubova reflektora 32m, dimenzije fudbalskog terena 105x68m, ukupno teren sa okolinom 121x85m, teren ima drenažu i mogućnost grejanja.

 

U prvoj fazi predviđene su tri funkcionalne celine: prva se odnosi na kompleks stadiona sa parkingom, druga na izgradnju sportskog objekta uslužnog karaktera severno od objekta stadiona i treća, na izgradnju sportskog objekta administrativnih, edukativnih i pratećih sadržaja sa istočne strane stadiona.

Za stadion postoji i projekat ozelenjavanja čiji je cilj ekološko i estetsko unapređenje prostora, sa željom da se formiranjem zasada na slobodnim površinama upotpuni vizuelni doživljaj kompleksa (crveni javor, jela, tisa).

Krovna konstrukcija kompletno pokriva sve tribine stadiona.

U kompleksu je ukupno predviđeno 198 parking mesta. Stadion može da služi za pripremu reprezentacije, ekipa, jer će pored terena imati i dodatnu salu za pripremu igrača. S obzirom na to da će ispuniti standard UEFA, može da služi i za igru mlađih reprezentacija, kao i B selekcije.

infocentarjug.rs