Leskovac Vesti

Cvetanović obišao radove na pijaci u Brestovcu

Leskovačka “Investgradnja” trebalo bi do kraja maja meseca da završi izdradnju nove pijace u Brestovcu, jednom od najvećih sela leskovačke opštine. Ovo je rečeno danas u brestovcu, prilikom posete gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića.

Pijaca će se prostirati na ukupnoj površini od 420 kvadratnih metara i imaće 25 prodajnih mesta, a ukupna vrednost radova je 2.200.000 dinara.

U toku su radovi na izgradnji ograde dužine 90 metara, nakon čega će uslediti izrada tampona, nanošenje šljunka i drobljenog agregata, postavljanje betonskih ivičnjaka, ugradnja betonskih ploča, izrada i ugradnja male i velike kapije. Pored toga, planirana je i izgradnja trotoara, parkinga ispred pijace, kao i parkovske staze. Nova savremena pijaca će se nalaziti u centru brestovca, odmah pored postojeće.

Kako je istakao Cvetanović Brestovac je dobio renoviranu biblioteku, Dom kulture, Uslužni centar, sportski teren sa tribinama, zatim dečji vrtić, a postavljeni su i mobilijari u centru sela. Dograđen je i crkveni konak u uređeno crkveno dovorište, zahvaljujući donaciji Jovice Stojanovića, vlasniku “Tami trejda” iz Niša. Cvetanović je naglasio da bi u Brestovcu uskoro trebalo da stigne i voda iz gradskog vodovoda.