Leskovac Vesti

Cvetanović održao sastanak sa direktorima škola

Povodom početka školske godine, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti Suzana Stanković Ilić održali su sastanak sa direktorima svih osnovnih i srednjih škola na području grada.

Leskovac – Učesnici sastanka složili su se da je u proteklom periodu urađeno dosta toga po pitanju poboljšanja uslova u školama, pre svega, u pogledu energetske sanacije objekata, izgradnje sportskih terena i uređenja sistema grejanja. Zaključeno je da rad na obezbeđivanju boljih uslova za boravak dece u učionicama mora da bude nastavljen i ubuduće.

Sastanak direktora 001

Govoreći o izdvajanju za obrazovanje, gradonačelnik Cvetanović je podsetio da je grad Leskovac ostao uskraćen za oko 240 miliona dinara godišnje kada je smanjen porez na zarade i povećana osnovica sa 9000 na 11000 dinara. Takođe, Leskovac je ostao uskraćen za još oko 70 miliona dinara ukidanjem tzv. parafiskalnih nameta 2013.godine.
„Iako će usvajanjem Zakona o finansiranju lokalnih samouprava, 1. januara 2017.godine budžet grada biti manji za 41 milion dinara, nastojaćemo da naša izdvajanja za obrazovanje budu bar na istom nivou kao i do sada“ rekao je gradonačelnik Cvetanović.
U 2016. godini za obrazovanje iz gradske kase izdvojeno je ukupno 453 000 000 dinara. Na današnjem sastanku rečeno je da će na sledećoj sednici Skupštine grada, rebalansom budžeta, biti opredeljena sredstva za sanaciju plafona i krova Osnovne škole „Bora Stanković“ u Vučju.