Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Cvetanović posetio kompaniju TeraSteel koja je među prvima donirala milion dinara za Covid bolnicu

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović danas je sa svojim saradnicima posetio kompaniju TeraSteel, koja je među prvima na donatorski račun grada Leskovca uplatila milion dinara namenjenih Covid bolnici i leskovačkom Domu zdravlja.

„U najtežem trenutku pokazali ste solidarnost, društvenu odgovornost, vrednosti koje su nam sada i te kako potrebne i ovakva poslovna politika i ostali poslodavci u našem gradu treba da posluže kao uzor. Teraplast grupa ima tradiciju dužu od 120 godina. Ova ozbiljna kompanija je na Dan grada 11. oktobra 2017. godine svečano otvorila svoj prvi pogon za proizvodnju senvič-panela. Njihov razvojni put u Leskovcu je najbolji pokazatelj povoljne poslovne klime što dokazuje i sertifikat NALED-a koji smo prvi dobili po četvrti put u Srbiji i regionu. Na javnoj aukciji sa 4,2 miliona evra ova firma je kupila nekadašnji Interlemind i uložila 2 miliona evra u adaptaciju prostora i još 3 miliona u obrtni kapital. Nakon godinu dana Terastil je investirao dodatnih 2 miliona evra u proširenje svojih kapaciteta i tada je udvostručen broj radnika, pa sada upošljava 75 ljudi. U ovu proizvodnu halu površine 8.000 m2, u koju je ako sakupite sve cifre uloženo oko 11 miliona evra. U njoj postoji velika fizička distanca među radnicima tako da se i za vreme vanrednog stanja radilo u tri smene uz maksimalno poštovanje propisanih mera, na čemu vam se u ime grada zahvaljujem“ – kazao je gradonačelnik Leskovca.

Generalni direktor kompanije TeraSteel u Leskovcu, Zoran Cvijović zahvalio se gradonačelniku na brizi i ponuđenoj pomoći u vreme epidemije. On je rekao da je ova kompanija preduzela sve neophodne mere kako bi sačuvali svoje radnike a mnogi su radili i od kuće. Radnici iz Leskovca, koji su uredno i na vreme dobili dozvole u vreme vanrednog stanja, radili su u tri smene.

„Sa ponosom mogu da kažem da smo u prvoj godini napravili milion kvadrata panela, što je bio rekord, a što Interlemind nije napravio u svojih pet godina. U drugoj godini smo napravili 1,6 miliona kvadrata panela a već ove godine idemo na dva miliona. Naglasio bih da je 60 posto naših panela namenjeno izvozu i da je transportni saobraćaj sve vreme funkcionisao normalno, te smo blagovremeno otpremali naše proizvode. Što se donacije tiče, mi smo društveno odgovorna firma, i kao deo grada odlučili smo da pomognemo“ – istakao je Cvijović.

Info centar juga