Bojnik Jablanički okrug Lebane Leskovac Medveđa Vesti

Cvetanović predstavio rezultate predsedničkih i parlamentarnih izbora za grad Leskovac i opštine Jablaničkog okruga

Danas je u prostorijama Gradskog odbora Srpske napredne stranke Leskovac predsednik GrO dr sci. med. Goran Cvetanović održao konferenciju za medije na kojoj je predstavio rezultate koje su grad Leskovac i opštine Jablaničkog okruga ostvarile na jučerašnjim parlamentarnim i predsedničkim izborima. Na samom početku obraćanja predsednik GrO Goran Cvetanović se zahvalio svim stanovnicima Leskovca i okolnih mesta na podršci koju su ponovo pružili Srpskoj naprednoj stranci i gospodinu Aleksandru Vučiću.

„Glasačko pravo na teritoriji našeg grada od 114.916 upisanih birača, na parlamentarnim izborima iskoristio je 71.851 birač, a na predsedničkim 71.964 birača, što u procentima iznosi 62,52% odnosno 62,62%. Svoj glas listi Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve dao je 34.641 glasač, odnosno 48,23%. Da ponovo obavlja funkciju predsednika Republike Srbije, Aleksandru Vučiću je poverenje dalo 47.959 glasača što u procentima iznosi 66,76%. Naši sugrađani su izabrali domaćina kuće koju nazivamo našom prelepom Srbijom. Domaćina koji će nastaviti da nas vodi putem prosperiteta. 66,76% birača u Leskovcu je izabralo put koji nam garantuje razvoj čitave zemlje na svim poljima.“

Nakon toga, predsednik je izneo i rezultate ostalih opština Jablaničkog okruga.
Medveđa:
Predsednički izbori – Kandidat Aleksandar Vučić 70,06%
Parlamentarni izbori – Lista Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve – 53,05%
Lokalni izbori – 48%
Lebane:
Predsednički izbori – Kandidat Aleksandar Vučić 79,97%
Parlamentarni – Lista Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve 63,24%
Crna trava:
Predsednički – Kandidat Aleksandar Vučić 84,86%
Parlament – Lista Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve 68,66%
Vlasotince:
Predsednički – Kandidat Aleksandar Vučić 71,88%
Parlamentarni – Lista Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve 52,24%
Bojnik:
Predsednički – Kandidat Aleksandar Vučić 85,33%
Parlamentarni – Lista Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve 73,16%.“

„Na parlamentarnim izborima, kada se uzmu u obzir preliminarne rezultate, lista Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve je na nivou Srbije osvojila 42,95%, a predsednički kandidat Aleksandar Vučić je pobedio u prvom krugu izbora sa 58,76% glasova.


Srbija je ponovo pokazala da je ujedinjena, da je odlučna da ide ka napretku, ka dostignućima, ka zajedničkoj borbi za investicije, nove fabrike i nova radna mesta, za najbolju zdravstvenu negu, za očuvanje kulture i tradicije, više mogućnosti za mlade, za razvoj sporta, veća izdvajanja za poljoprivredu,“ – dodao je i još jednom se zahvalio svim građanima koji su ponovo dali poverenje Srpskoj naprednoj stranci i gospodinu Aleksandru Vučiću i čestitao što su izabrali politiku budućnosti, politiku mira i stabilnosti.