Leskovac Vesti

Cvetanović priredio prijem za studente Visoke poslovne škole

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, danas je priredio prijem za studente Visoke poslovne škole strukovnih studija, koji su se sa međunarodnog gastronomskog takmičenja u rumunskom gradu Jašiju, vratili sa 40 medalja.

VPSLE prijem 01

VPSLE prijem 02

Tim studenata predvođen profesorom Momčilom Conićem, sa smera Menadžment tehnologije hrane i gastronomije, osvojio je 18 zlatnih, 11 srebrnih i 11 bronzanih medalja, a proglašeni su i za apsolutne pobednike u kategorijama tradicionalne kuhinje i takozvanog živog kuvanja, gde su predstavili čuveni leskovački roštilj.

Gradonačelnik je na prijemu izrazio zadovoljstvo što su leskovački studenti na ovom takmičenju predstavili i tradicionalne specijalitete leskovačkog kraja, jer su, kako je kazao, takvi susreti prilika za odličnu promociju našeg grada, bogatstva mirisa i ukusa juga i dalji razvoj gastro-turizma.

VPSLE prijem 03

VPSLE prijem 04

On je kazao i da je cilj rukovodstva grada da pored roštilja i ajvara, Leskovac dobije još neki kulinarski brend, i dalje razvija gastro-turizam.

VPSLE prijem 05

VPSLE prijem 07

Na istom takmičenju u Rumuniji, priznanje je stiglo i za profesora Momčila Conića, koji je postao član tima sudija Borda svetskog udruženja kuvara. Inače, smer Menadžment tehnologije hrane i gastronomije na Visokoj poslovnoj školi uveden je ove školske godine.