Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Cvetanović prisustvovao 42. internacionalnoj skupštini Federacije evropskih karnevalskih gradova u Luksemburgu

Gradonačelnik Leskovca i predsednik Federacije evropskih karnevalskih gradova Srbije (FECC) dr Goran Cvetanović je u društvu direktora Turističke organizacije Leskovac Nebojše Kocića prisustvovao 42. internacionalnoj skupštini Federacije evropskih karnevalskih gradova koja se održavala u Luksemburgu na kojoj je učešće uzelo 10 delegacija iz Srbije.

Na skupštini se govorilo o funkcionisanju ove organizacije a jedna od tema ticala se organizacije karnevala u prethodnoj 2021. godini. Govoreći o tome predsednik FECC Srbija je istakao da su u našoj zemlji prošle godine organizovana četiri karnevala u Beloj Crkvi, Leskovcu, Vrnjačkoj Banji i Rakovici čiji su predstavnici bili u Luksemburgu.

Pomenuto je da je prvi internacionalni karneval u ovoj godini bio održan u Rakovici i to jubilarni, deseti, kao i da su održana dva skupštinska zasedanja FECC Srbija, jedno onlajn, a drugo na sastanku 17. maja.

Gradonačelnik Leskovca i predsednik FECC-a za Srbiju Cvetanović je pozvao predsednika i članove Federacije da svoju narednu internacionalnu skupštinu koja okuplja sve evropske delegacije održe 2023. godine u Leskovcu.

Pre odlaska na 42. skupštinu, kao predsednik FECC Srbija dr sci. med. Goran Cvetanović je predsedništvu internacionalne organizacije FECC uputio protestno pismo povodom učešća karnevalske grupe iz mesta Suva Reka sa Kosova i Metohije i zbog saznanja da ta grupa planira da se prijavi za članstvo u FECC-u. Podržavajući politiku predsednika Republike Srbije gospodina Aleksandra Vučića u pogledu južne pokrajine i očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše zemlje, gradonačelnik Cvetanović je ukazao da će FECC Srbije istupiti iz internacionalne organizacije ukoliko bilo kojoj delegaciji iz takozvane države Kosovo bude odobreno članstvo.