Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Cvetanović: Razvoj poljoprivredne proizvodnje je veoma značajan za nas

„Razvoj poljoprivredne proizvodnje je veoma značajan za nas. I kada čujemo pozitivna iskustva naših sugrađana koji su koristili subvencije to nam daje podsticaj da naporno radimo da bismo iz budžeta izdvajali što više sredstava kako za celokupnu oblast poljoprivrede, tako i za subvencije“, rečeno je danas prilikom posete poljoprivrednim domaćinstvima Ilić i Stanković u Bratmilovcu.

Kako je kazao član Gradskog veća Vladimir Petković  ove godine za subvencionisanje poljoprivrede planirana su sredstava u iznosu  35 miliona dinara koje će tradicionalno biti uručena  krajem godine. Gospodin Ilić se zahvalio  na poseti i konstatovao da je položaj poljoprivrednih proizvođača jako dobar, te da za vredne radnike uvek ima posla.

 

Poseta je u Bratmilovcu nastavljena kod porodice Stanković koja do sada nije koristila subvencije ni grada ni države, a koja se deset godina bavi plasteničkom proizvodnjom.

Poseta Bratmilovcu završena je obilaskom kompaniji Beli bor koja se od 1996. godine bavi ozbiljnom proizvodnjom stolarije, trpezarijskog i komadnog nameštaja i koja svoje proizvode plasira na domaće i inostrano tržište.

 

Kraj