Leskovac Politika Vesti

CVETANOVIĆ: „Savez za Srbiju povezuje samo mržnja prema Aleksandru Vučiću“

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Leskovcu dr Goran Cvetanović juče je u prostorijama stranke održao konferenciju povodom tribine koju je u Leskovcu održao novoosnovani Savez za Srbiju.

Cvetanović je ovom prilikom odbacio sve optužbe saveza Saveza koje su iznete na njihovoj tribini.

Jedna od optužbi je da Leskovac ima najveći broj zaposlenih u lokalnoj samoupravi prema broju stanovnika, dok je Cvetanović to negirao rekavši da je broj zaposlenih u leskovačkoj lokalnoj samoupravi, računajući Gradsku upravnu, javna, javno komunalna preduzeća 2028 a maksimalni dozvoljeni broj zaposlenih je 2189, dodavši da je prethodno rukovodstvo otpustilo 300 radnika koji su na posao morali biti vraćeni nakon sudskih presuda, što je koštalo Leskovac preko 300 miliona dinara.

Cvetanović se osvrnuo i na prozivke vezane za plati iznevši zvanične podatke Republičkog zavoda za statistiku po kojima je prosečna plata decemra 2011. godine u Leskovcu bilča 36113 dinara, dok je današnji iznos prosečne plate u gradu 40178 dinara, naglasivši da je dinar nikada stabilniji.

Predsednih GrO u Leskovcu komentarisao je izlaganja lidera Saveza, rekavši da nije čuo za Željka Veselinovića, lidera Sindikata Sloboda.

Osvrnuo se i na izjavu Boška Obradovića, koji je tragični slučaj bačene bebe sa terase povezao sa nervnim rastrojstvom Vlade i čitavog naroda, osudivši zloupotrebu tragedije jedne porodice o političke svrhe.

Što se tiče Vuka Jeremića, Cvetanović je rekao da se ne seća da je on ikada pre dolazio u Leskovac, iako je bio ministar i na odgovornim pozicijama, i da mu nije jasno odakle odjednom tolika ljubav prema ovog gradu.

Govoreći o Lutovcu, lideru DS-a, predsednik GrO SNS u Leskovcu dr Goran Cvetanović rekao je da takođe ne zna o kome se radi, naglasivši da mu je za oko zapalo to što Đilas nije aplaudirao dok je Lutovac govorio i da to pokazuje koliko su oni zapravo složni.

Na optužbe da Srbijom vlada fašizam i da će se Srbija protiv njega boriti, Cvetanović je prisutnim članovima Srpske napredne stranke i medijima pročitao definicuju fašizma, koji se danas uglavnom koristi kao pogrdan termin da okarakteriše režim diktatora, nasilnika i režim koji je neopravdano represiva, rekavši da ne zna kako su lideri Saveza za Srbiju došli do fašizma i da li uopšte znaju šta to znači.

Osvrt na izlaganje Dragana Đilasa Goran Cvetanović ostavio je za kraj rekavši da mu nije jasno Đilasovo pitanje „Ko je ukrao pola nadvožnja?“ rekavši da je Demokratska stranka ukarala pola nadvožnjaka, da je sadašnje rukovodstvo na čelu sa Srpskom naprednom stra i dodao da je on pomogao otvaranje klinike „Spebo“ u Leskovcu što Đilas takođe nije želeo da kaže.

Cvetanović je Đilasa okarakterisao kao najbezobraznijeg, najpokvarenijeg i najnekulturnijeg čoveka u svetu politike.

„Tadić i Đilas su poslednji put bili udruženi kada su u Leskovac došli da menjaju mene. I tada im je cilj bila, komunikacija sa odbornicima, tačnije kupovina odbornika, naravno ne iz moje opcije jer moji saradnici su lojalni, verni i pametni i znaju šta žele u životu. Verovatno je to moj greh, što sam te davne 2008. Veštački smenjen“ rekao je Cvetanović.

„Savez za prevere čine istrošeni političari koje povezuje samo mržnja prema Srpskoj naprednoj stranci i njenom predsedeniku Aleksandr Vučiću. Upravo je politika za koju se ovaj Savez zalaže, politika mržnje, uvreda i pretnji. Savez za propast Srbije konstantnbo upućuje pretnje i konstantno poziva na vešanje, čak i silovanje. NJihov jedici cilj je da preuzmu vlast kako bi nastavili sa krađom i uništavanjem Srbije.

Što se tiče oosoba koje su savez formirale na lokalu… Bivši načelnik finansija Miodrag Stanković bi u najmanji ruku trebalo da odgovara što je 300 ljudi ostalo bez posla i što je zbog toga idž budžeta plaćeno 300 miliona dinara“ završio je Cvetanović svoje izlaganje o Savezu za Srbiju, naglasivši da su njegove izjave blaga forma prema onome što su Đilaj i Jeremić u prošlosti izjavljivali jedan o drugome, pokazavši novinske članke iz prethodnih godina.

Cvetanović je konferenciju završio rečima da bi voleo da ima jaku opoziciju koja se bori argumentima i nešto radi, a ne opoziciju koja mašta o „Malom Mančesteru“ već da ga stvaraju i dodao da konferenciju nije sazvao zbog prozivanja njega, već zbog poštovanja preme Aleksandru Vučiću.

 

(Kraj)