COVID-19 Društvo Jablanički okrug Leskovac Vesti

Cvetanović: U institut „Torlak“ poslato pet uzoraka na analizu

Gradonačelnik Leskovca i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije dr sci. med. Goran Cvetanović održao je danas konferenciju za novinare i tom priliko rekao da je institutu „Torlak“ poslato pet uzoraka na analizu, od toga za četiri osobe sa teritorije Leskovca, a jedna iz Vlasotinca i naglasio da i dalje nema mesta za paniku.

„I danas, i svaku priliku za obraćanje javnosti ću iskoristiti da se zahvalim našim volonterima koji svakodnevno dežuraju i obilaze sve sugrađane kojima je to potrebno. Do pre sat vremena imalu su oko 1700 poziva i 347 izlazaka na teren. Ovi mladi ljudi su prava slika našeg naroda koji je uvek jedinstven kada je najteže. Pored volontera ponovo zahvaljujem svim društveno-odgovornim kompanijama koje nam pomažu. Hvala svima koji šiju maske, doniraju sredstva za dezinfekciju, novac, posteljinu. Među njima su Džinsi, DITS, Autostop, Leskoteks, Terastil i mnoge druge. Hvala i apotekama koje su se uključile da nam pomognu i starije sugrađane opreme lekovima. U saradnji sa gradom Leskovcem to će činiti apoteka Sveti Sava, Medika i Dr Maks. Građani ih mogu kontaktirati na sledeće brojeve telefona: Dr Maks 016/243-551; 069/222-02-36; 064/64-73-605“, Apoteka „Sveti Sava“ 016/213-818 i apoteka „Medika“ 016/218-144 i 060/011-59-07. Lekove će isporučivati najkasnije 24 časa od kontaktiranja“ – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Na kraju obraćanja gradonačelnik se zahvalio i medijskim radnicima koji se trude da u ovoj situaciji obaveštavavaju javnost o svemu ističući da zna da njihov posao nije lak i da zna da se trude da ga obavljaju na najkorektiniji mogući način.

Foto:Grad Leskovac

Info centar juga