Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Cvetanović u svom kabinetu ugostio vlasnika kompanije Jumis

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović je danas u svom kabinetu ugostio vlasnika kompanije Jumis, Mileta Kocića.

Gradonačelnik Cvetanović i gospodin Kocić su razgovarali o privrednom razvoju Leskovca i čitave južne Srbije, i zaključili da je napredak na ovom polju evidentan što dovodi do poboljšanja privredne klime, razvoja kompanija i da to pogoduje otvaranju novih radnih mesta i većem zapošljavanju. Gradonačelnik je gospodina Kocića upoznao sa činjenicom da je u Leskovcu u periodu od 31. decembra 2020. do 31. decembra 2021. zaposleno 2041 lice što u procentima iznosi 5,8% i kazao da republički prosek za navedeni period iznosi 2,6%. Kao član privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog okruga Mile Kocić, koji je dobitnik priznanja za najboljeg menadžera jugoistočne Evrope u 2016. godini, je apostrofirao značaj pomoći i podrške Vlade Republike Srbije privrednim subjektima, naročito tokom pandemije korona virusa.

Podsetimo, porodična kompanija Jumis se bavi proizvodnjom supa, začina, pudinga, ratluka, kremova, sušenog voća i čajeva, posluje od 1991. godine i jedan je od vodećih proizvođača prehrambenih proizvoda u našoj zemlji sa oko 40% izvoza u zemlje Evrope i širom sveta. Prošle godine, marta meseca, gradonačelnik Cvetanović je posetio ovu firmu, a sa savremenom opremom i postupkom proizvodnje upoznao se i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prilikom obilaska Nišavskog okruga sredinom decembra 2021. godine.

Tada je predsednik Vučić ocenio da se privreda u južnom delu naše države razvija zahvaljujući stabilnoj ekonomskoj politici Vlade Republike Srbije, da su uspešne domaće firme naše blago i da uvek mogu računati na pomoć države.