Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Cvetanovići obišli proizvodne pogone turskog investitora „Džinsi“

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović i načelnik Gradske uprave Miloš Cvetanović danas su u pratnji vlasnika kompanije „DŽinsi“ Jasina Deniza i Tanira Bujukčana obišli proizvodne pogone ovog turskog investitora.

Kompanija DŽinsi u Leskovcu posluje od 2010. godine kada je u neuslovnom prostoru nekadašnjeg „Leteksa“ zapošljavala oko 150 radnika.

Od 2012. godine do danas „DŽinsi“ je uspešno širio svoju proizvodnju, kapacitete i povećavao broj radnih mesta u svojim postrojenjima i u svoje vlasništvoprebacio pogone u Radničkom naselju i nekadašnju zgrada „Srboleka“.

Sa željom da nastavka uspešnog poslovanja, oktobra 2018. godine u zakup su preuzeli zgradu „Sintetike“ u čiju je rekonstrukciju Vlada Republike Srbije uložila 192 miliona dinara.

Gradonačelnik Cvetanović danas je posetio pogon u zgradi „Sintetike“ gde u dve smene trenutno radi oko 950 radnika i u koje je uloženo 250 hiljada evra u rekonstrukciju i oko 800 hiljada evra u nabavku mašina. Prilikom obilaska gradonačelnik je sa vlascinima razgovarao o terminu zvaničnog otvaranja tog pogona i daljoj saradnji lokalne samouprave sa turskim investitorom.

 

(Grad Leskovac)