Vesti Vlasotince

Da igra bude više od igre

U Centru za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga promovisan je projekat Više od igre, u kome su glavni akteri nastavnici i profesori šest škola u ruralnim sredinama. Oni će do kraja školske godine pohađati obuke na kojima će savladavati osnove programiranja.

„Želimo da zainteresujemo decu i da im na primerima pokažemo da u digitalnom svetu mogu da budu ne samo korisnici, već i stvaraoci novih tehnologija i da na taj način mogu da definišu i sosptvenu budućnost“ – rekla je menadžer projekta Tatjana Panić Živković.

Predavači će koristiti  Bubble Bee platformui, koju je pripremio Razvojni Centar Microsoft Srbija.

„Biće to veoma korisno za sve učenike jer zaista postoji interesdovanje kod dece za sferu programiranja, posebno kod učenika III i IV razreda“ – rekao je direktor OŠ “Vuk Karadžić” u Velikoj Grabovnici Mića Kostić.

U povećanju digitalne pismenosti kroz programiranje, učetsvovaće učenici osnovnih škola iz Miroševca, Bogojevca, Guberevca, Orašca, Manojlovca i Velike Grabovnice.

Projekat sufinansiraju Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Udruženje Jugoistočna razvojna mreža, a prijatelji projekta je Sosijete ženeral banka.