Bojnik Društvo Jug Srbije Lebane Vesti

Dan pešačanja obeležen i u Lebanu

Dan pešačenja u Srbiji realizovan je i u Lebanu. Budilnik juga se sa svojom ekipom pridružio PBK Zmaj sa Radana. Na stazi je bio veliki broj dece i zaljubljenika u prirodu ističu u NVO Budilnik juga.

Na stazi je bilo nekoliko desetina pretežno mladih zaljubljenika u prirodu. Šetnja je organizovana na brdu Čukljenik stazom od starog bazena u Lebanu prema Lovačkom domu i Repetitorima na vrhu brda, zatim gde je napravljena pauza u prelepoj borovoj šumi, a nakon toga su se kružnom stazom na vratili polaznu tačku. Tokom šetnje vodička služba PBK „Zmaj sa Radana“ upoznala je sve učesnike sa lepotama pešačenja u prirodi. Lepo subotnje vreme bilo je odlično za pešanje i šetnju na brdu Čukljenik, naglašavaju organizatori. U akciji je pešačenja mogli su da učestvuju svi građani bez obzira na godine.

 

Upravni odbor PSS je doneo odluku da pokrene organizovanje jedinstvene Republičke akcije pod nazivom „Dan pešačenja u Srbiji“od 2017.godine. Za pokretanje akcije odabran je datum 16.septembar (subota) 2017. godine. Akcija je upisana u zvanični Kalendar akcija Republičkog savezaza 2017. Namera i cilj jeste da se ova zajednička Republička akcija održava svake godine i određuje se za dan subota drugog vikenda u mesecu septembru.