Bojnik Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Leskovac Medveđa Srbija Vesti Vlasotince

Dan policije i MUP-a Policijska uprava Leskovac obeležila danas u Vlasotincu

Povodom proslave Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, slave i Dana policije, Policijska uprava Leskovac organizovala je danas u centru Vlasotinca prezentaciju opreme i vozila koje policajci koriste u svakodnevnom radu.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

Načelnik Policijske uprave Leskovac Tomislav Ilić izneo je podatke koji ukazuju na smanjenje procenta izvršenih krivičnih dela i veću zaplenu psihoaktivnih supstanci. On je naglasio da je prioritet u daljem radu policijskih službenika suzbijanje pojave narkomanije i krivičnih dela sa elementima nasilja. – Posebno ćemo posvetiti pažnju očuvanju poverenja građana u policiju, svojim radom i zalaganjem. U svim uslovima, policija je uvek bila uz svoj narod i državu, kao garant stabilnosti i bezbednosti. Zbog toga moramo biti dobro organizovani i obučeni, kako bismo mogli da se izborimo sa svim bezbedonosnim izazovima u budućnosti. Posao policajca je težak, odgovoran i rizičan, ali istovremeno, častan i dostojanstven. Uprkos problemima sa kojima se policijski službenici svakodnevno suočavaju, Policijska uprava Leskovac je, između dva rođendana postigla dobre rezultate – rekao je Ilić.

Predsednik opštine Bratislav Petrović istakao je da je Opština Vlasotince oduvek imala dobru saradnju sa Policijskom upravom Leskovac, kao i sa Policijskom stanicom u Vlasotincu. -Nema posla koji je trebalo zajedno završiti, a da ga nismo obavili. Nema situacije u kojoj smo se obratili policiji za pomoć, a da je nismo dobili. Posebno želim da istaknem dobru saradnju u vreme epidemije virusa korona. Bila je to nova situacija za sve nas, ali smo se trudili da odgovorimo zadacima na najbolji mogući način. Policija nam je u tome bila podrška, a nadam se i lokalna samouprava njima – rekao je Petrović

    

Odlukom ministra unutrašnjih poslova su, za doprinos boljem radu MUP-a, pohvalio policijske službenike Nenada Stojiljkovića i Sašu Cvetkovića, kojima su uručene zahvalnice, a potom je načelnik Tomislav Ilić, predstavnike opština Medveđa, Lebane, Bojnik i opštine domaćina, upoznao sa delom opreme i naoružanja.

Na platou ispred zgrade opštine građani su mogli da pogledaju deo opreme i naoružanja kojim raspolaže policija, a izvedena je i taktičko pokazna vežba. Skupu su prisustvovali i učenici osnovnih i srednjih škola, kao i deca koja pohađaju PU „Milka Dimanić“. Svečanost su uveličale Mila, Petra i Milena, koje su pevale himnu Republike Srbije i pesmu Oj, Srbijo, mila mati.

   

Pre početka svečanosti načelnik Policijske uprave i predsednik opštine Vlasotince, sa saradnicima, položili su cveće na spomen ploču policajcu Miroslavu Stamenkoviću, koji je stradao pre 10 godina na dužnosti.

   

Snimak proslave Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije možete pgledati u video prilogu:

GALERIJA:

   

   

   

   

   

   

   

infocentarjug.rs