Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Dan policije ove godine obeležava se u Lebanu

Povodom Slave i Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i obeležavanja Dana Policije, u sredu 19. juna u sali Doma kulture „Radan“ u Lebanu,sa početkom od 10 časova, Policijska uprava Leskovac održaće svečanu akademiju na kojoj će, pored načelnika policijske uprave i policijskih stanica, prisustvovati i predsednici opština Jablaničkog okruga, predstavnici Vojske Srbije, predstavnici Srpske pravoslavne crkve i mnogi drugi.

Na platou ispred Doma kulture „Radan“ u Lebanu biće prikazana sredstva, oprema i vozila koja policija koristi u svakodnevnom radu a svoju opremu izložiće i Vatrogasna ekipa.

Svi građani moći će da vide opremu kojom policijski službenici raspolažu, a najmlađima će biti zanimljivo da se upoznaju sa tehnikama forenzike, da od stručnjaka nauče kako bezbedno da koriste internet i da čuju nešto o vršnjačkom i svim drugim oblicima nasilja, ali i da vide službene pse i motore.

Ovom prilikom pozivaju se svi građani Jablaničkog okruga, a narocito deca za koju su pripremljeni simbolični pokloni, da dođu i prisustvuju ovoj manifestaciji u što većem broju.

Dan policije slavi se u znak sećanja na 15. jun 1862. godine kada je došlo do incidenta u Beogradu na Čukur česmi između srpskih dečaka i turskih vojnika, koji je nastavljen krvavim sukobom između srpske Žandarmerije i turske vojske.

(Info centar juga)