Prognoza vremena Vesti

Danas čak i do 17 stepeni

U Srbiji će danas biti umereno oblačno vreme, sa temperaturom do 17 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Tokom dana će biti sunčanih perioda, samo na jugozapadu mestimično kiša. Vetar umeren i jak, jugoistočni, na jugu Banata, u Pomoravlju i na planinama sa olujnim udarima.

Najniža temperatura od četiri do osam, u košavskom području oko 10, najviša dnevna od 12 do 17.

Usled očekivane biometeorološke situacije oprez se savetuje cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima, kao i nervno labilnim osobama. Glavobolja i nemir su mogući kao meteoropatske reakcije.

Blaži i malo vlažniji februar

Srednja minimalna temperatura vazduha u februaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.5ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost februarske srednje minimalne temperature vazduha od 2.5ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u februaru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.9ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom februara biće oko 9.5ºS. Mesečna suma padavina tokom februara biće iznad višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku višim za oko 12 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini februarska suma padavina iznosiće oko 58 mm, saopštavaju iz RHMZ.