COVID-19 Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Danas imunizacija bez zakazivanja u Mesnim zajednicama: Donje Vranovce, Veliko Vojlovce, Konjino i Ždeglovo

U organizaciji Doma zdravlja i lokalne samouprave masovna imunizacija na terenu u lebanskim mesnim zajednicama, bez prethodnog elektronskog prijavljivanja i zakazivanja, počela je juče a danas nastavljena u Donjem Vranovcu, Velikom Vojlovcu, Konjinu i Ždeglovu. Meštanima ovih sela na raspolaganju je kineska vakcina „Sinofarm“. Sa sobom je potrebno poneti samo ličnu kartu.

Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović i predsednik Skupštine Boban Pejić, sa svojim saradnicima, obišli su danas meštane ovih sela koji su se odazvali u velikom broju.

„Veliki je odziv stanovništva, i u prvih sat vremena javilo se preko 50 zainteresovanih lica za vakcinaciju bez zakazivanja i prijavljivanja. U toku jučerašnjeg dana vakcinisalo se 214 lica, od toga 102 mimo prijave. Za danas je samo preko e-uprave prijavljeno 150 lica za kinesku Sinofarm i 80 lica za Fajzerovu vakcinu, dakle danas imamo 230 lica ranije prijavljenih, plus na mobilnim punktovima, Domu zdravlja u Lebanu kao i Zdravstvenoj stanici u Bošnjacu. Što se tiče odziva građana mogu da kažem da sam veoma zadovoljan ali bih još jednom uputio apel i ostalim građanima da se vakcinišu, ekipe će biti na terenu i narednih dana“ – poručio je Bogdanović.

Obzirom da je petak pijačan dan u Lebanu, planirano je da u toku sutrašnjeg dana u Domu zdravlja Lebane i Zdravstvenoj stanici Bošnjace budu pojačane ekipe te se svi zainteresovani građani mogu vakcinisati bez predhodnog zakazivanja termina, dovoljno je samo da kod sebe imaju ličnu kartu.

 

infocentarjug.rs