Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Danas obeležena gradska slava Leskovca Sveta Trojica

Veliki broj vernika, sa sveštenstvom uz vođenje episkopa niškog gospodina Arsenija, rukovodiocima grada na čelu sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem, predsednikom Skupštine  Aleksandrom Đurovićem, predstavnicima vojske i policije, je nakon svečane liturgije održanoj u Sabornom hramu Svete Trojice, prošao ulicama grada.

Ovogodišnji domaćin Žikica Nestorović je slavu predao Oliveri Pešić narodnoj poslanici u Skupštini Republike Srbije.

Svečano obeležavanje slave je završeno obredom sečenja kolača u Svečanoj sali grada Leskovca nakon čega se prisutnima obratio njegovo preosveštenstvo episkop niški gospodin Arsenije.

Svete Trojice su bitan dan za Leskovac jer doprinose očuvanju tradicije, identiteta i naše kulturne baštine, kazao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Gradonačelnik Goran Cvetanović je nakon svečanog prijema ugostio predstavnike gradova pobratima i gradonačelnicu Niša Draganu Sotirovski i u Skupštinskoj Sali i svom kabinetu, a u obraćanju gostima episkop Niški Arsenije je naglasio da je grad Leskovac, nekadašnja Dubočica drevni grad, odnosno mesto stolovanja Nemanjića. Episkop Arsenije je dodao da je Leskovac sada moderan i razvijen grad zahvaljujući zalaganju i trudu gradonačelnika Gorana Cvetanovića.

Kako je zaključeno grad Leskovac nastaviće putem saradnje sa gradovima i opštinama u čitavom regionu, a u cilju sveopšteg napredka i prosperiteta.

 

infocentarjug.rs