Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Danas održana 10. sednica Skupštine opštine Lebane

U holu Doma kulture danas je održana 10. sednica Skupštine opštine Lebane. Na samom početku sednice minutom ćutanja odbornici su odali počast nedavno preminulom akademiku i ortopedu Miloradu Mitkoviću.

Odbornici su na ovoj sednici većinom glasova usvojili Predlog rešenja o razrešenju dosadašnjeg direktora Turističke organizacije Lebane Bojana Jovića, a za novog v.d direktora Odlukom odbornika postavljen je diplomirani pravnik Marko Denić.

Odbornici su se pozitivno izjasnili i o Predlogu Odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Lebane za 2021. godinu. Obrazlažući ovaj predlog ruukovodilac odeljenja za finansije Opštinske uprave Saša Mladenović je istakao da ova izmena i dopuna dolazi kao rezultat nepredviđenih okolnosti koje nisu planirane budžetom, a odnose se na realizaciju mnogih projekata koji su Lebanu odobreni od strane Vlade Srbije i resornih ministarstava čime se uvećavaju prihodi namenjeni za unapređenje infrastrukture i privredne delatnosti.

Usvojen je i Operativni plan za odbranu od poplava za vode drugog reda na teritoriji opštine Lebane. U obrazloženju je načelnica Opštinskle uprave Tanja Bogdanović naglasila da se ovaj plan radio u saradnji sa preduzećem Srbijavode i da predviđa čitav niz preventivnih mera radi predupređenja izlovanja bujičnih voda.

Većinom glasova usvojen je i Predlog odluke o pristrupanju promeni Statuta opštine koji se usklađuje sa republičkim zakonskim propisima i omogućava brži i kvalitetniji rad, kao izmenjeni najviši akt lokalne samouprave.

Ceo snimak 10. sednice Skupštine u Lebanu možete pogledati u prilogu:

infocentarjug.rs