COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Danas održana sednica Opštinskog štab za vanredne situacije opštine u Lebanu – Vrtić od danas ZATVOREN

Štab za vanredne situacije opštine Lebane na danas održanoj VI vanrednoj sednici, zbog nepovoljne epidemiološke situacije COVID-19 u PU „Dečija Radost“ Lebane, sa tendencijom daljeg pogoršanja, a na osnovu predloga Zavoda za javno zdravlje Leskovac, doneo je sledeće mere:

  1. Prestanak rada PU „Dečija Radost“ u Lebane u trajanju od 14 dana počev od 11.03.2021. godine, dok izdvojene grupe pripremnog predškolskog programa, mešovite grupe i grupe diversifikovanih programa nastavljaju sa redovnim radom.
  2. Pre početka rada, dana 25.03.2021. godine, izvršiti antigentsko testiranje svih upošljenika koji se vraćaju na posao.
  3.  Pre početka rada, dana 25.03.2021. godine, izvršiti genneralno člišćenje vrtića i dezinfekciju.
  4.  Deca koja pohađaju vrtić po povratku moraju imati potvrdu pedijatra da su bez respiratornih tegoba odnosno da su zdrava.
  5. Nakon nastavka sa radom i dalje ste u obavezi da poštujete preporuke i mere Republičkog kriznog štaba, Ministarstva zdravlja, Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja za postupanje predškolskih ustanova za vreme trajanja epidemije COVID-19 (sa akcentom iz preporuke na socijalnu distancu, broj dece u vaspitnoj grupi, korišćenje lične zaštitne opreme-maske, rukavice, upotreba dezinfekcionih sredstava, provetravanje i drugo).
ICJ – Sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije

Snimak cele sednice možete pogledati na sledećem linku:

 

infocentarjug.rs