Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Danas počelo čišćenje divlje deponije kod Trikotaže, za nesavesne građane ubuduće novčane kazne

Na inicijativu lokalne samouprave, ekipe JKP Vodovod i kompanije PWW Lebane danas us počele sa čišćenjem divlje deponije, kod Trikotaže, u Jablaničkoj ulici. Rukovodilac PWW poslovne jedince u Lebanu, Miloš Pešić, rekao je da će se na ovaj višegodišnji problem nakon ovog čišćenja staviti tačka, a rešenje za to su kamere sa video nadzorom i novčane kazne.

„Problem sa deponijom na ovoj lokaciji ćemo rešiti uskoro u saradnji sa Mesnom zajednicom, ogradićemo prostor gde dolazi do gomilanja smeća, u najskorijem vremenu postavićemo nadzorne kamere. Ovde svako domaćinstvo ima kantu za smeće, pored toga postavljeni su i kontejneri koji se prazne šest dana u nedelji, ali problem je što ljudi iz okolnih naselja donose ovde smeće i bacaju. Od stanovnika iz ovog kraja smo saznali da se smeće i otpad dovozi i u traktorske prikolice zato ćemo u najskorijem vremenu postaviti video nadzor, i u saradnji sa komunalnom inspekcijom krenuće se u novčano kažnjavanje“ – rekao je Pešić.

Svi nadležni upućuju apel stanovništvu da ne prave divlje deponije, već da otpad bacaju u predviđene sudove za odlaganje – kontejnere i kante.

 

infocentarjug.rs