Društvo Jablanički okrug Leskovac Srbija Vesti

Danas počelo pakovanje paketa pomoći za penzionere sa primanjima ispod 30 hiljada dinara i socijalno ugrožene

Pre dve godine, u jeku pandemije izazvane korona virusom, Grad Leskovac je krenuo sa pakovanjem i distribucijom paketa pomoći sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu za sve penzionere sa primanjima ispod 30 hiljada dinara i socijalno ugrožene. Ta akcija sprovedena je i prošle godine, a nastavljena tekuće.

„Pokazujući da smo Lokalna samouprava koja odgovorno sprovodi socijalnu politiku, nastavili smo sa ovom praksom prošle godine, kada smo istakli da ćemo i ubuduće, dosledno sprovoditi ovu akciju, nezavisno od epidemiološke situacije. Do sada smo, za ove namene, ukupno izdvojili 37,4 miliona dinara i podelili više od 56 hiljada paketa.

Danas nastavljamo po već ustaljenom sistemu. Jutros je počelo pakovanje 29.360 paketa na kojem rade zaposleni u ustanovama kulture, zaposleni u javnim i javno komunalnim preduzećima i Gradskoj upravi. Pomaže nam i veliki broj volontera koji su nam pomagali i prethodne dve godine,“ – rekao je gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović kada je sa svojim saradnicima obišao halu paviljona u kojoj su počeli da se pakuju paketi pomoći za sve penzionere sa primanjima ispod 30 hiljada dinara i socijalno ugoržene.

„Za skoro 30 hiljada paketa sa sledećim artiklima: so, šećer, brašno, zejtin, supa, čaj, makarone, sapun, tolet papir, pirinač, pasulj, vitamini, ukupno je iz budžeta grada za ovu godinu izdvojeno 28,7 miliona dinara, u tu sumu obuhvaćene su, pored namirnica, i kartoni i nalepnice. Paketi koje očekujemo da danas budu spakovani, 5000 njih, odmah će se usmeriti prema grdeličkom i manojlovačkom kraju i isti će sutra, preko članova Saveta mesnih zajednica, krenuti da se dele, da direktno dođu do naših sugrađana. Sa ovim načinom pakovanja i distribucije nastavićemo i u narednom periodu, od ponedeljka, kada ćemo pokriti prvo udaljenija i okolna mesta, a onda i samo gradsko jezgro,“ – dodao je gradonačelnik Cvetanović.

   

On je dodao da je prosečna vrednost jednog paketa 976,6 dinara, da je namirnice nabavilo preduzeće Popadić komerc iz Kragujevca, kartone za kutije Karton-val Leskovac, a nalepnice Scero print iz Gabrovca.