Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Danas promovisan najnoviji broj Leskovačkog glasnika

Ispred Leskovačkog kulturnog centra danas je promovisan najnoviji broj Leskovačkog glasnika u kojem su predstavljeni postignuti rezultati u protekle četiri godine.

„Na naslovnoj strani možete pročitati uvodnu reč gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića koji je istakao da je u ovom periodu u našem gradu otvoreno preko 5000 novih radnih mesta, rekonstruisano je i sagrađeno preko 27000 metara puteva u vrednosti od 534 miliona dinara, postavljeno je više od 19.000 kvadratnih metara ploča na trotoarima, u koje je uloženo 56,7 miliona dinara, izgrađeno je i sanirano preko 74 hiljade metara vodovodne i kanalizacione mreže, više od 2000 metara toplovoda. Prve dve strane glasnika su posvećene zdravstvenim institucijama koje su podnele najveći teret za vreme naše zajedničke borbe protiv zarazne bolesti Kovid 19. Opšta bolnica Leskovac je postala Kovid centar i posredstvom predsednika Alekandra Vučića i Vlade Republike Srbije u ovu zdravstvenu ustanovu je stigla oprema (tri klinička i šest mobilnih respiratora, dva rendgen aparata, gasni analajzer i deset monitora za praćenje vitalnih funkcija). Pomenuta je i rekonstrukcija leskovačke bolnice vredna 21 milion evra, kao i brojne novoizgrađene i rekonstruisane zdravstvene stanice“- rekla je Biljana Timić, volonter Kancelarije za mlade predstavljajući sadržaj biltena.

U Leskovačkom glasniku se nalaze podaci o značajnim ulaganjima u oblast obrazovanja, sporta, poljoprivrede i mesnih zajednica, Timićeva se zahvalila gradu i gradonačelniku Leskovca na svemu što je u poslednje vreme urađeno u našem gradu jer je time kvalitet života značajno unapređen.

 

Info centar juga