COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Srbija Vesti

Danas se u Medveđi obeležava Dan opštine bez zvanica i gostiju

Obzirom da su i nakon ukidanja vanredne situacije u zemlji, određene mere ostale na snazi u cilju prevencije, sprečavanje širenja i smanjenja rizika bolesti COVID-19, opština Medveđa će Dan opštine 20. maj, proslavitio bez prisustva zvanica i gostiju. Opština Medveđa je ovaj dan uzela za obeležavanje u znak sećanja na formiranje Prve srpske divizije u Gajtanu, nakon čega je Gornja Jablanica oslobođena od okupatora u Drugom svetskom ratu.

„Povodom današnjeg obeležavanja Dana opštine Medveđa, želim da uputim stanovnicima Medveđe reči čestitke i da se zahvalim na nesebičnoj i ogromnoj podršci tokom svih ovih godina. Svaki naš uspeh je uspeh svakog pojedinca, i nijednog rezultata i koraka napred, ne bi bilo bez vas i vašeg razumevanja pravca koji smo trasirali i započeli. Nas ne bi bilo bez vas i mi smo samo ogledalo onoga što čini naša mala, ali ponosna zajednica. Kako smo svesni svih prednosti i uspeha, tako smo svesni i onih nedostataka i loših stvari koje nastojimo da rešimo, ne dozvoljavajući da nas zanese lepa reč i pozicija na kojoj se nalazimo. Trudićemo se da još više budemo prisutni tu među vama, jer kad god smo slušali glas naroda, nismo pogrešili. Izabrali smo da račune polažemo narodu, i da svojim radom zaradimo, a ne dobijemo nešto što nas sutra obavezuje da vratimo. Na vama je da i dalje budete ponosni Medveđani koji će svoju sreću tražiti na ovim prostorima, a opet širom raširenih ruku ka svakom gostu, onako domaćinski kako samo vi to umete. Poštovani sugrađani opštine Medveđa, srećan vam Dan opštine!
Želimo Vam svima dobro zdravlje i svako dobro!“ – stoji u zajedničkom saopštenju predsednika opštine Medveđa dr Nebojše Arsića i predesnika SO Medveđa Milana Stevanovića.

 

Info centar juga