Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Danas sprovedena akcija uklanjanja divlje deponije kod seoskog krsta u selu Oraovica

Saradnjom Odeljenja za zaštitu životne sredine, Javno komunalnog preduzeća „Grdelica“, kompanije „Por Verner Veber“ i Komunalne milicije danas je sprovedena akcija uklanjanja divlje deponije kod seoskog krsta u selu Oraovica kod Grdelice.

   

Akcija je obuhvatila i uklanjanje divlje deponije, kao i košenje niskog i visokog rastinja pored puta u naselju Gornje polje. Predsednik ove mesne zajednice Goran Nikolić zahvalio se Gradu i nadležnim institucijama što uklanjaju divlju deponiju koja je meštanima ovog kraja predstavljala veliki problem. On je i apelovao sugrađanima da otpad odlažu na mesta propisana za to, da na taj način sačujavaju životnu sredinu i stvore lepšu okolinu za sebe i svoje najmilije. Nikolić je dodao da je kompanija PVV na teritoriji Grdelice i okoline zamenila sve kontejnere.

Danas se obratila i Jelena Trivunić koja je kazala da se akcija uređenja javne površine i uklanjanja divljih deponija sprovodi više od sedam goina a da je samo u ovoj uklonjeno oko 45 divljih deponija.

Izvor:Grad Leskovac