Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Danas završeni radovi na kolovozu puta od Leskovca ka Vlasotincu, kompletni završetak očekuje se novembra meseca

Veliki projekat rekonstrukcije puta od Leskovca ka Vlasotincu započet je septembra 2019. godine. Radovi su se umereno smanjenim intenzitetom izvodili i tokom trajanja vanrednog stanja jer je situacija sa virusom korona usporila čitav svet, pa tako i Leskovac i radove u našem gradu. Pored korone odlučeno je da se proširi kolovoz i pešačke i biciklističke staze što je odložilo završetak radova. Danas su završeni radovi na kolovozu ovog značajnog puta, dok se kompletni završetak očekuje novembra meseca.

„Nalazimo se na južnom delu ulaza i izlaza iz našeg grada u naselju „Podrum“ i na deonici koja direktno izlazi na južni krak Koridora 10 čiji smo završetak čekali decenijama i u koji je uloženo preko 600 hiljada evra. Zahvaljujću zalaganju predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i odličnoj saradnji sa Vladom danas imamo dobru vezu sa Severnom Makedonijom i Grčkom i Leskovac. Ovi trenutni radovi doveli su do toga da Leskovac i Vlasotince imaju odličnu povezanost. Dužina puta je 6,5 kilometara a vrednost radova 283,3 miliona dinara. Grad Leskovac je učestvovao sa 45,3 miliona za radove na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži. I to u dužini kilometar i šesto metara za vodovodnu mrežu sa ulaganjem od 14,2 miliona i kanalizacionu sa ulaganjem od 31,1 miliona dužine 1,9 kilometara“ – rekao je danas gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović koji je sa saradnicima obišao radove.

„Podsetiću vas da smo pre godinu dana krenuli sa ovom važnom investicijom i da nas korona nije usporila radovi bi već bili završeni. Dva kružna toka, povećana bezbednost i svi kompletni radovi na deonici su značajni za sve stanovnike i za razvoj privrednih subjekata jer mnogo turista prolazi ovde“ –  dodao je Cvetanović.

Stojko Meškov, izvršni direktor kompanije Trejs koja izvodi radove na kompletnoj rekonstrukciji ove saobraćajnice je rekao: „Danas se postavlja habajući završni sloj asfalta, a uskoro ćemo završito obe strane sa pešačkim i biciklističkim stazama.“

LJiljana Mihajlović, tehnički direktor JP „Urbanizam i izgradnja“, je govorila o investiciji iz budžeta grada: „Grad Leskovac na ovoj deonici ulažio je svoja sredstva kroz radove na rekonstrukciji vodovodne mreže i na izgradnji kanalizacione mreže u ulici Sima Pogačarević, koja se poklapa sa jednim delom državnog puta. Vrednost ugovorenih radova za vodovodnu mrežu je 14.155.812,00 dinara a za kanalizacionu mrežu 31.084.308,00 dinara. Za ove radove se pribavljena su Rešenja o odobrenju izvođenja radova. Dužina vodovodne mreže je 1550 metara a kanalizacione mreže 1937 metara. Ugovoreni su pripremni, zemljani, tesarski, betonski i monterski radovi.“

Vrednost kompletne rekontrukcije puta Leskovac- Vlasotince iznosi 283,3 miliona dinara.

 

Info centar juga/Grad Leskovac