Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Deca iz Leskovca uživala u druženju u konjičkom i aero klubu

Grad Leskovac je danas organizovao posetu Konjičkom i Aero klubu , gde je veliki broj građana imao prilike da se upozna sa aktivnostima ovih klubova, a mališani koji su nedeljno pre podne proveli su na leskovačkom Hipodromu posetili Konjički klub imali su priliku da upoznaju najplemenitije životinje, da se slikaju sa ponijem i provozaju u kočijama, a u aero klubu su mogli da upoznaju pravila pilotiranja jedrilicom, zmajarem, paraglajderom. Uz zvuke dečje muzike, voće i zmajeve, deca su mogla da se upoznaju i sa hobijem pravljenja maketa aviona.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović drugi put ovog meseca organizovao je druženje sa decom.

„Bliži se kraj raspusta, naša deca će uskoro sesti u školske klupe i krenuti u nove životne podvige. Kako bismo im kraj raspusta učinili nezaboravnim i lepim, Grad Leskovac organizuje ova druženja“ rekla je Sanja Conić, član Mesne zajednice „Južnomoravskih brigada“. Ona je dodala da im je cilj da se deci približe aktivnosti ovih klubova. „U nadi da ćemo podstaknuti naše najmlađe sugrađane da se opredele za neki hobi, poput jahanja, izrade makete aviona, a možda  izaberu i karijeru vazduhoplovstva“ naglasila je Conićeva.

  

  

Nataša Niškić, plot jedrilice je pozvala sve zainteresovane mališane da se odluče za ovaj nesvakidašnji poziv jer, kako kaže Nataša „Kada dobijete krila ceo svet je vaš“. U Aero klubu je od svoje šesnaeste godine odnosno od 1990. godine, letela je sve avione i jedrilice. Ove godine prijavila se za Državno prvenstvo u vazduhoplovnom jedriličarstvu i takmiči se u muškoj konkurenciji. Nataša kaže da se nada da će naredne godine učestvovati na Internacionalnom takmičenju u Mađarskoj i da će u budućnosti imati prilike da na leskovačkom aerodromu stvori nove pilote i jedriličare. Ona ističe da je jedriličarstvo najlepše letenje koje postoji, i ovim sportom mogu da se bave svi od najmađih do najstarijih.

Aero klub u Leskovcu kupio je motornog zmaja vrednosti oko 6 hiljada evra, koji će se koristiti za obuku mladih Leskovčana“, rekao je predsednik Aero kluba „Saša Mitrović“ Predrag Janković koji je ovom prilikom u ime kluba uručio zahvalnicu gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanovću.