Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Deca Medveđe ponovni učesnici predstojećeg takmičenja “Srbija u ritmu Evrope”

U kabinetu predsednika opštine Medveđa potpisan je Ugovor o saradnji sa predstavnicima delegacije „Srbija u ritmu Evrope“.

Predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić omogućio je deci Medveđe da se nađu na najvećem dečijem muzičkom televizijskom programu ovog tipa u Evropi “Srbija u ritmu Evrope” koji se svake godine prenosi na Prvoj Srpskoj Televiziji.

Na svečanom potpisivanju su prisustvovali David Makević, izvršni direktor “Ritma Evrope” i Lazar Veselinović, šef protokola i organizacije “Ritam Evrope”.

Manifestacija „Srbija u ritmu Evrope“ održava se od 2008. godine, a namenjena je talentovanoj deci osnovnih i srednjih škola. Gledaoci će moći da prate takmičenje “Srbija u ritmu Evrope” na kome će se po drugi put pojaviti deca opštine Medveđa, obzirom da su 2014. godine već učestvovala i predstavljala zemlju Finsku.

Osnovne i srednje škole čiji učenici žele da se prijave za predstojeće takmičenje u narednom periodu će biti obavešteni o načinu i vremenskom roku u kojem to mogu da urade.

Naime, na ovom takmičenju učesnici su deca iz osnovnih i srednjih škola koja pevaju na jeziku jedne od zemalja Evrope, a koja im bude dodeljena. Finalno takmičenje uvek se organizuje u gradu koji je prethodne godine pobedio, a 2020. godine domaćin manifestacije biće grad Vranje. U ovom takmičenju u;estvuje vi[e od 20 gradova i op[tina.

Ovaj najveći dečiji muzički projekat u Srbiji podržali su ambasadori Evrope i Evropske unije, a medijski podržala Prva srpska Televizija.

 

(Info centar juga)