Srbija Vesti

Deca palih boraca više ne plaćaju školovanje

Vlada Srbije, po prvi put je istinski obratila pažnju na probleme njenih boraca i njihovih porodica i potpisani su sporazumi sa više od 37 visokoškolskih ustanova, po kojima deca palih boraca više ne moraju da plaćaju za školovanje, a uvedene su i subvencije za zapošljavanje, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

„Prepoznali smo svoju muku i prepoznali smo svoj ponos. Deca palih boraca su naš ponos, kao što je ponos borba koju su vodili njihovi roditelji“, rekao je Vulin na Saboru Saveza boračakih organizacija Srbije.

Vulin ovom prilikom ističe, da je Vlada Srbije sa Aleksandrom Vučićem na čelu obratila pažnju na probleme boraca i njihovih porodica i po prvi put, potpisala sporazume sa više od 37 visokoškolskih ustanova, po kojima deca palih boraca više ne moraju da plaćaju za svoje školovanje.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je da, pored ugovora koji su potpisani sa fakultetima, zaključeni su ugovori i sa privatnim kompanijama, što, kako smatra, pokazuje da se menja odnos prema borcima, ljudima koji su branili svoju zemlju.

„Čini mi se da je u godinama prethodnih vlada, kao da ih je nekako bilo sramota da se pojave na nekom skupu boraca, a mene je sramota njihove sramote i takvog njihovog ponašanja. Borićemo se, naravno sa premijerom, a verujem i sa budućim predsednikom  Aleksandrom Vučićem, da u narednim godinama deo  novca ode za vas, za porodice palih boraca, za decu koja zaista sa pravom to zaslužuju“, kazao je Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova.

 

Foto1/Tanjug