Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

DECA ZA PONOS Gimnazijalci iz Lebana kupili paketiće za 32 deteta

Novogodišnja humanitarna maskenbal žurka je organizovana od strane učenika Gimnazije. Novinarska sekcija i Učenički parlament želeli su da za Novu godinu obraduju decu čiji roditelji nisu u mogućnosti da im kupe poklone.


Cilj ove akcije je bio da deci ulepšaju novogodišnje praznike i izmame osmehe na lice kao i da pokažu da u ovom gradu postoje humani i divni ljudi koji su spremni da pomognu kada je to potrebno.


Tako se rodila ideja da se napravi maskenbal žurka u kojoj će se gimnazijalci družiti sa učenicima završnih razreda osnovnih škola i tom prilikom prikupiti novac za kupovinu poklona. Osnovci su svoj doprinos dali kroz doniranje igračaka a srednjoškolci su kupovali ulaznice kojima je bila cena 100din. Od prodatih ulaznica sakupljeno je 20.500 dinara.


Žurka je održana u petak, 13. decembra od 19 do 21sat, u holu Doma kulture na kojoj su svirali bend Catfish Company, a nakon njih nastavio je DJ Dule. Oni su na taj način dali svoj doprinos realizaciji ove humane akcije i podržali ideju učenika. Za vreme žurke učenici su posluživali sokove za koje su prisutni simbolično stavljali novac u kutiju i tom prilikom prikupili 9.500dinara.


Organizaciju celokupne akcije pomogli su : Dom kulture, Direkcija, Centar za socijalni rad i lokalni privatnici koji su donirali sokove. Nakon realizacije svih aktivnosti učenici su kupili paketiće za 32 deteta. Saradnja sa Centrom za socijalni rad je ostvarena tako što su sačinili spisak socijalno i zdravstveno ugrožene dece. Na osnovu tog spiska porodice su posećene od strane učenika, v.d. direktora, predmetnih profesora i uručeni su im paketići.

 

Pored dece iz Lebana išlo se i u Popovce, Ždeglovo, Konjino, Šumane i Novo naselje. Takođe, na predlog učenika, posećena je i desetočlana porodica iz Popovca koja živi u veoma teškim materijalnim uslovima. Za istu porodicu će se posebno spremiti pomoć kada bude organizovana Svetosavska humanitarna akcija.

„Zahvaljujemo se svima koji su dali doprinos ovoj akciji a posebno deci jer su ponos škole, profesora, grada. Primer su budućim generacijama. Hvala im što su nas učinili ponosnim!“ – poručuju profesori lebanske Gimnazije.

 

Info centar juga