Leskovac Srbija Vesti

Delegacija Ministarstva za javna ulaganja posetila leskovačku Opštu bolnicu

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović održao je sastanak sa državnim sekretarom Ministarstva za javna ulaganja Miljanom Ranđelovićem, pomoćnikom ministra za javna ulaganja Ivanom Vujićem, savetnikom ministra za javna ulaganja Đorđem Vukovićem i rukovodiocem za saradnju sa lokalnom samoupravom Urošem Mirčićem. Nakon sastanka u kabinetu gradonačelnika, oni su obišli radove na rekonstrukciji Opšte bolnice Leskovac.

„Trenutno je u toku druga faza radova, što znači da je energetska sanacija završena, a druga faza podrazumeva unutrašnje uređenje bolnice. Preko 21 hiljada kvadrata korisne površine se sada sređuje. Do sada je u sobama bilo i po 10–12 kreveta sa zajedničkim kupatilom na spratu, a od sada će sobe biti dvokrevetne i trokrevetne i svaka soba će imati svoje kupatilo”, rekao je državni sekretar Miljan Ranđelović. On je podsetio da se više od polovine ovogodišnjeg budžeta Ministarstva izdvaja za ulaganja u zdravstveni sektor.

„To nikako ne znači da ulažemo samo u velike zdravstvene centre i bolnice, već i u domove zdravlja i u ambulante. Do sada je kompletno renoviranih preko 80 objekata domova zdravlja i ambulanti u preko 60 lokalnih samouprava širom Srbije”, istakao je i podsetio na još jedan veliki projekat koji se u Leskovcu realizovao preko Ministarstva za javna ulaganja, a to je izgradnja stadiona Dubočica.

Direktor Opšte bolnice Leskovac dr Nebojša Dimitrijević govorio je o radovima koji se izvode u bolnici i istakao da je trenutno oko 50 posto bolnice u rekonstrukciji, da se radi desno krilo glavne zgrade i deo gde se nalazi laboratorija, tranfuzija i porodilište. On je izrazio očekivanje da će se radovi na desnom krilu završiti do kraja godine, koje će postati funkcionalno, a da će se nakon toga nastaviti na levoj strani glavne zgrade. Govoreći o značaju ove investicije, podsetio je da je Opšta bolnica Leskovac veoma važna ustanova za ovaj deo Srbije, na koju je usmereno 250.000 žitelja Jablaničkog okruga, ali i deo pacijenata iz Pčinjskog okruga i sa severa Kosova. Dodao je i da će kada bude završena rekonstrukcija uslovi za pacijente, ali i za rad lekara i osoblja biti mnogo bolji.