Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Delegacija Privredne komore Kavala posetila Regionalnu privrednu komoru Leskovac

U cilju promocije predstojećeg sajma „Kavala ekspo 2019“ koji će se održati u periodu od 27. do 30. septembra u Grčkoj, i uspostavljanja intenzivnije saradnje privrednika Srbije i Grčke, PKS – RPK Leskovac su posetili predsednik Privredne komore Kavale Markos Dempas, vlasnik TV Kavala Lefteris Kukutinis i Aleksandros Vretos.

Tom prilikom održana je i konferencija za medije, a predsednik Privredne komore Kavale Markos Dempas je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa PKS – RPK Leskovac, naglasivši da će se u budućnosti još više raditi na poboljšanju i konkretizaciji saradnje grčke i srpske privrede. Jedna takva prilika će biti na sajmu u Kavali na kom će ove godine, zahvaljujući Goranu Joviću, učestvovati i druge regionalne privredne komore Srbije, rekao je Dempas.

Direktor PKS – RPK Leskovac mr Goran Jović, istakao je da se u narednom periodu očekuje intezivnija saradnja u oblasti poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Grčka je zemlja koja od EU dobija subvencije u iznosu od 50% ukupne vrednosti za renoviranje i adaptaciju hotela, i to je šansa za naše građevinske firme i proizvođače nameštaja, da se pozicioniraju na grčkom tržištu, rekao je Jović.

Delegacija je posetila i kompaniju „Jugprom“ Leskovac sa kojom se planira saradnja za još veći izvoz smrznutog voća i povrća u Grčku ali i na afrički kontinent i Izrael. Takođe, delegacija je i posetila i kompaniju „Simpo“ AD Vranje sa kojom se planira saradnja kod izvoza nameštaja za potrebe opremanja grčkih hotela, vila i drugih ugostiteljskih objekata.

Na sajmu je dogovoreno već oko 150 B2B razgovora i svaka kompanija će imati prilike da predstavi svoje poslovanje i proizvode.