Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Delegcija slovenačkih privrednika posetila Lebane

Četrdesetak privrednika iz Slovenije posetila je danas Lebane i arheološki lokalitet Caričin Grad.

Delegacija je najpre posetila opštinu Lebane gde ih je primio Boban Pejić, zamenik predsendika opštine Lebane. Ovde ima puno toga da se ponudi potencijalnim investitorima i ovo je samo jedan korak na tom putu istaknuto je na sastanku.

„Oni su oduševljenji ovim našim krajem i ovaj susret ćemo iskoristiti da ostavrimeo neke prve kontakte. Naravno o nekim detaljima za buduće investiranje razgovaraće se na višem nivou“ kazao je Boban Pejić.

Ova poseta Slovenaca kod nas je uporna korespodencija Turističke organizacije opštine Lebane, leskovačke komore, opštine Lebane i naravno privrednika iz Slovenije, kazao je Bojan Jović direktor TO Lebane.

„Mi smo želeli da im pre svega pokažemo naš lokalitet, da ih ugostimo sa našom domaćom hranom i svakako se ovde nećemo zaustaviti kada je dovođenje starnih delegacija u pitanju“ istakao je Bojan Jović.

Direktor Regionalne privredne komore u Leskovcu Goran Jović istakao je da je ova poseta rezultirala prošlogodišnjom džipijadom u Sloveniji.

„Ovo je možda prvi put da su oni u ovom kraju, uglavnom dolaze do Beograda ili Niša. Neki od njih nisu znali gde je Lebane, ali su onim što su videli oduševljeni i mnogi od njih kažu da će se vratiti. Mada mnogo je bitnije što će preporučiti i njihovim privrednicima da dođu ovde“ naglasio je Goran Jović.

Danijel Oblak potpredsednik opštine Tolmin iz Slovenije za portal Info centar juga preneo je utiske o poseti lebanu i areheološkom lokalitetu iz 6 veka Caričinom Gradu.

FOTO GALERIJA

 

 

 

 

 

(ICJ)