Lebane

Demant Milana Krivošije povodom saopštenja predsednika opštine Lebane

Pretposlednjeg dana prošlog meseca (30.03.2018.) u Lebanu je održan protestni miting petoro odbornika sa liste SNS i SPS kojima su u lokalnoj Skupštini oduzeti odbornički mandati. Nakon protesta redakciji Info centar juga, kao i ostalim medijskim kućama, iz kabineta predsednika opštine Lebane dostavljeno je saopštenje za javnost predsednika opštine koje smo preneli u celosti.

Povodom objavljenog saopštenja predsednika opštine Lebane Ivana Bogdanovića na portalu Info centar Juga, oglasio se Milan Krivošija preko svog zastupnika Jelene Dojčinović i demantovao tvrdnje koje je izneo predsednik opštine u svom saopštenju. Demat – odgovor prenosimo u celosti:

 

Na osnovu člana 83. Zakona o javnom informisanju i medijima („Sl. glasnik RS“ br 83/2014, 58/2015 i 12/2016 – autentično tumačenje) punomoćnik Milana Krivošije, Jelena Dojčinović advokat iz Bojnika, po punomoćju koje prilaže, gl. i odgovornom uredniku Info centra juga Žaklini Cvetković, podnosi zahtev da bez naknade objavi sledeće:

ODGOVOR

 

Dana 30.03.2018. g. Info centar juga je na svom Informantivnom portalu objavio informaciju – Saopštenje za javnostpredsednika opštine Lebane Ivana Bogdanovića, koje je preneto u celosti a koje sadrži neistinite podatke i to:

  • da je Milan Krivošija bivši odbornik u Skupštini opštine Lebane,
  • da ima dug prema opštini Lebane u visini od 800.000 dinara, za koji je tražio od opštine Lebane da isti bude otpisan jer on to ne želi da plati,
  • da je zaposlio sina i da je tražio zaposlenje za ćerku i kumu.

Navedene informacije nisu tačne iz razloga jer je Milan Krivošija odbornik Skupštine opštine Lebane od juna 2016. g, što je i potvrđeno Presudom Upravnog suda UŽ. 10/18 od 01.02.2018.g. koju dostavljamo u prilogu.

Milan Krivošija opštini Lebane ne duguje 800.000 dinara i nikada nije tražio oprost navedenog duga. Njegov sin Marko je u radnom odnosu u PR Trgovinsko zanatsko livačka otkupno sakupljačko transportno skladišna radnja  „Madamak“ Lebane, čiji je zastupnik po zakonu Krivošija Milan iz Lebana, ul. 8. Novembar br.1 i nikada nije bio zaposlen u optini Lebane i takođe je netačna informacija da je Milan Krivošija tražio zaposlenje za ćerku i kumu.

S obzirom da, zbog objavljivanja netačnih informacija na portalu Info centar juga, Milan Krivošija kao preduzetnik trpi materijalnu štetu zbog povrede poslovnog ugleda, biće prinuđen da se obrati nadležnim državnim organima radi naknade nastale materijalne štete i izmakle dobiti, navodi se u odgovoru zastupnika Milana Krivošije, Jelene Dojčinović.

(Kraj)