Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

Dijaspora pomaže promociju turističkog sadržaja Medveđe van granica Srbije

U kabinetu predsednika opštine Medveđa priređen je prijem za delegaciju gostiju iz inostranstva koji su rešili da svoj odmor provedu u jednoj mirnoj turističkoj sredini kakva je Medveđa. Delegaciju je predvodio Mališa Simić, koji preko 20 godina živi i radi u Francuskoj, a poreklom je iz Medveđe. On je doveo turiste iz Francuske kako bi uživo videli lepote koje su mogli samo iz priča da čuju od naših ljudi u dijaspori.

Svoj zarađen novac rešio je da uloži u rodni kraj, sa ciljem da promoviše turističku ponudu ovog mesta i van Srbije. Izgradnju velelepnog hotela je finansirao uz pomoć svoje porodice, i prema njegovim rečima, smeštajni kapaciteti su puni i nije u mogućnosti da primi sve turiste koji bi došli i videli prirodna bogatstva kojih je opština Medveđa puna.

 

Predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić je izrazio veliku zahvalnost Mališi Simiću za trud i zalaganje na unapređenju naše turističke ponude i pružio svu moguću podršku na daljoj promociji Sijarinske banje, Mrkonjskog Visa, Đorovog vodopada i ostalih turističkih ponuda u Medveđi i šire. U planu je da sav štampani turistički materijal kojim je obuhvaćena ponuda sa našeg područja, bude prevedena na stranim jezicima i putem naših dijasporaca bude distribuirana širom sveta.

Mališa Simić prenosi da su turisti iz Francuske prezadovoljni gostoprimstvom i svime što ovo mesto nudi: zdravom hranom, čistim vazduhom i lepom prirodom.