Jablanički okrug Pčinjski okrug Vesti

Direktor PKS – RPK Leskovac, Goran Jović, boravio u Grčkoj gde je prisustvovao nizu sastanaka sa predstavnicima grčkih komora

Direktor Goran Jović sastao se sa predsednikom komore Florine, Sapalidisom Savasom, a prilikom posete dogovoren je sastanak na temu obnovljivih izvora energije i poljoprivrede. U komori Janjine održan je sastanak sa predsednikom komore Janjine, dr Dimitrisom Dimitrou i generalnim sekretarom Vasiliuosom Vasiloum na temu saradnje privrednika iz oblasti Janjine i privrednika iz Srbije.

   

Kako se navodi u saopštenju PKS-RPK Leskovac na sastanaku sa predsednikom komore Trikakla Vasiliosom Giagiakosom dogovorena je poseta i potpisivanje sporazuma o saradnji u septembru/oktobru 2023.godine. Održan je sastanak u Uniji komora Grčke sa direktorom Unije komora Grčke Vasilisom Apostolopoulosom i saradnicima sa ciljem pravljenja baze podataka za bivše grčke student koji su sada na javnim funkcijama i u privredi. Na sastanku sa predsednikom komore Atina i potpredsednikom Unije komora Grčke Pavlosom Ravanisom dogovoren je sastanak sa predsednikom Unije komora Grčke, gospodinom Masutisom.

Direktor Goran Jović sastao se i sa NJ.E. ambasadorom Srbije u Atini, Dušanom Spasojevićem i njegovim saradnicima i ovom prilikom dogovorena je poseta komorama Naflion, Kalamata, Sparti i Pirgos.

 

PKS-RPK Leskovac