Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Direktor RPK Goran Jović i članovi kluba „4×4 Justinijana Prima“ iz Lebana uručili pomoć najugroženijim porodicama u planinskim selima

Privredna Komora Srbije sa RPK u Leskovcu, donirala je u protivrednosti 10 miliona dinara pomoć opštinama na jugu Srbije pogođenim poplavama i nezapamćenim ledenim talasom koji je ostavio bez struje sela u opštinama Lebane, Medveđa i Bojnik preko 40 sela.

      

Uništene su elektro mreže, oboreno preko 300 bandera, van funkcije je preko 40 trafo stanica, preko 200 km seoskih puteva, uništeni ledom voćnjaci, malinjaci stotine hektara šume. Kroz donaciju Privredne Komore Srrbije ovezbeđeno je 100 paketa pomoći u namernicama, 40 agregata za struju, 3 terenska vozila i Daster za Domove zdravlja.

     

U saradnji sa Klubom 4×4 Justinijana Prima iz Lebana i njihovim članovima sa terenskim vozilima dopremljena je prva tura pomoći ugroženom stanovništvu. Svoj doprinos u vrednosti od 200.000 dinara dali su i članovi ovog Kluba.

     

Pomoć se već uručuje na terenu a Predsednik PKS Marko Čadež će u toku nedelje sa direktorom RPK Leskovac Goranom Jovićem posetiti ugrožene opštine i uvidom u stanje na terenu uputiti i ostali deo pomoći.

     

Ekipe lokalnih samouprava opština Lebane i Medveđa kao i elektrodistrubucije Leskovac su danonoćno na terenu i saniraju štetu ove nepogode.

 

infocentarjug.rs