Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Đaci prvaci u Lebanu dobili novčanu čestitku, ranac i zaštitne maske

Zamenik predsednika opštine Lebane, Goran Lazarević i pomoćnik predsednik opštine Nataša Stojanović jutros su posetili osnovne škole u Lebanu kako bi ispred lokalne samouprave uručili direktorima škola poklone za đake prvake.

 

 

Novčanu čestitku u iznosu od 5.000 dinara i ranac ergonomskog oblika dobilo je oko sto pedeset četvoro prvaka na teritoriji opštine Lebane. Ove godine prvaci su dobili i po dve maske prilagođene njihovom uzrastu, a one su podeljenje i svim učenicima  i obrazovnom osoblju osnovnih i srednjih škola. Sve škole na teritoriji opštine Lebane dobile su i vredne bezkontaktne toplomere koji će omogućiti redovno kontrolisanje telesne temperature učenika.

 

Kako je istakao zamenik predsednika opštine Lebane Goran Lazarević na ovaj način lokalna samouprava pokazuje društvenu odgovornost koja će biti nastavljena i u narednom periodu.

Podela vrednih poklona počela je obilaskom  osnovne škole „Radovan Kovačević-Maksim“.

Direktor ove obrazovne ustanove Nebojša Đorđević istakao je da ovu školu pohađa 504 učenika, od čega je šezdeset četvoro prvaka i to 46 u centralnoj školi i 18 njih u isturenim odeljenjima. On je dodao da je prethodno izvršena dezinfekcija školskog prostora i da su stvoreni bezbedni uslovi za početak školske godine.

Rukovodstvo lokalne samouprave posetilo je i osnovnu školu „Vuk Karadžić“ koju pohađa oko 560 učenika, od čega je 44 prvaka i to 34 i matičnoj školi i 10-tak u isturenim odeljenjima. Direktor škole Dragan Jović izjavio je da je ova pomoć dobrodošla i dodao da se nastava odvija u specifičnim uslovima, ali da su preduzete sve mere bezbednosti. Kako je ovom prilikom konstatovano lokalna samouprava će i u narednom periodu pružiti svu potrebnu podršku skolama na teritoriji Lebana.

Info centar juga