Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Đorđević: Porodici iz Medveđe, koja ima desetoro dece, uskoro ćemo izgraditi novu kuću

Porodice sa više dece u Republici Srbiji koje žive u lošim uslovima u narednom periodu dobiće potpuno nove kuće, a prva među njima biće na Opštini Medveđa, saopšteno je danas nakon sastanka ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića sa predsednikom Opštine Medveđa Nebojšom Arsićem i autorom emisije humanog karaktera „Kuća od srca“ Žarkom Lazićem.

Ministar Đorđević rekao je da je porodica sa desetoro dece, koja živi u krajnje lošim uslovima, prva u nizu onih, kojoj će resorno ministarstvo, u saradnji sa drugim institucijama i ljudima dobre volje u najskorijem vremenu pomoći i obezbediti bolje uslove za život.

„Bolja demografska slika Srbije i veći natalitet, prioritet su rada ove Vlade, a to je naglasio i predsednik Aleksandar Vučić. U saradnji sa lokalnom samoupravom i ovom humanom emisijom porodici iz Medveđe, koja ima desetoro dece, uskoro ćemo izgraditi novu kuću. Ne smemo dozvoliti da bilo koja porodica živi u uslovima koje nisu dostojne čoveka, a pogotovo one sa više dece. Naša obaveza je da svima njima obezbedimo kvalitetniji život i nastojaćemo da u tome i uspemo i da svi roditelji u Srbiji svojoj deci mogu da obezbede bezbrižnije odrastanje i srećno detinjstvo“, rekao je Đorđević.

Predsednik Opštine Medveđa Nebojša Arsić zahvalio je ministru Đorđeviću na zalaganju i na pružanju adekvatne pomoći kada je u pitanju ova porodica. Kako kaže, sve što je u okviru njihovih mogućnosti, ova opština će pružiti svakoj porodici kojoj je pomoć potrebna.

Žarko Lazić autor emisije humanog karaktera „Kuća od srca“, čiji je pokrovitelj „Shadow Production“, ovom prilikom je istakao da projekat koji vodi za cilj ima zbrinjavanje najugroženijih porodica u Srbiji.

„Veoma mi je drago što je Ministarstvo prepoznalo značaj ovog projekta i podržalo ga. Hvala ministru Đorđeviću na ličnom zalaganju, verujem da ćemo svi zajedno uspeti da obezbedimo adekvatne uslove za život brojnim porodicama u našoj zemlji“, rekao je Lazić.

Podsećanja radi, ministar Zoran Đorđević posetio je prošle godine višedetnu porodicu Veličković iz sela Retkocer u opštini Medveđa i tom prilikom deci poklonio dva lap top računara i obećao da će im Vlada obezbediti bolje uslove za život u narednom periodu.

„Ne zaslužuje niko u našoj državi da živi u ovakvim uslovima i zato ćemo se kao država potruditi da pomognemo da ova deca dobiju potpuno nove uslove za život. Vlada Republike Srbije pružiće podršku i pomoć, ne samo ovoj, već svakoj porodici u Srbiji u skladu sa svojim mogućnostima. Želimo da naši građani žive bolje i da im u njihovoj zemlji bude najbolje”, kazao je tada je Đorđević prilikom posete porodici Veličković.