Srbija Vesti

Đurić: „Albanci znaju koja je to linija posle koje nema nazad“

Albanci i njihovi lideri dobro znaju koja je to linija posle koje ni za njih nema više nazad, posle koje mogu da izgube i ono što misle da danas imaju, kaže direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i poručuje da ništa ne sme da pokoleba Srbe u narednim danima.

Marko Đurić je istakao da su „Albanci i njihovi lideri mislili da Srbe na KiM mogu da pregaze ‘kao plitak potok'“.

„Mislili su da nasiljem, terorom, strahom mogu da nateraju naš narod da odustanu od svojih ognjišta, svojih domova, od svega onoga što im je najsvetije, od crkava, od grobova, od onoga što su nam ostavili naši dedovi i pradedovi i da to mogu da urade zastrašujući nas, uvodeći ekonomske mere koje nemaju veze ni sa zdravim razumom ni sa ekonomijom, nego isključivo sa politikom i čiji isključivi cilj je da Srba na KiM više ne bude“, rekao je Đurić za TV Most.

Upad jedinica ROSU u severnu Kosovsku Mitrovicu izazavao je, kaže, opravdani gnev i revolt Srba, ali i slogu i solidarnost srpskog naroda.

„Naši ljudi treba da znaju da je Srbija uz njih, da je Srbija sa njima i da veoma pažljivo pratimo svaki detalj onoga što se dešava na KiM“ rekao je Đurić.

Ukazao je da Srbija neće dozvoliti da se bilo kada ponovi mart 2004. godine, ni 1999. godina.

Đurić je podsetio da je stopa povratka Srba na KiM 1,7-1,8 procenta što je, kako kaže, najniža stopa povratka u svetu.

 

Izvor:TvMost