Vesti

DMITRIJ PESKOV: PUTIN SUTRA SA VUČIĆEM

Pres sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov saopštio je večeras da će sutrašnji javni deo radnog dana predsednika Vladimira Putina započeti susretom sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

„Sutra će javni deo radnog dana predsednika Putina početi sastankom sa premijerom Srbije Vučićem koji boravi u radnoj poseti Rusiji na poziv premijera Dmitrija Medvedeva“, rekao je Peskov, prenela je agencija RIA Novosti.

Ruska agencija navodi da je ranije najavljeno da će ekonomska saradnja dve zemlje biti u fokusu pažnje Vučićeve posete.

Vučić je danas najavio da će sa Putinom razgovarati, između ostalog, o bescarinskom izvozu Fijatovih vozila u tu zemlju, nabavci novog naoružanja za Srbiju i iskorišćenja njene namenske industrije, infrastrukturnim projektima…

„S predsednikom Putinom ćemo još jedanput proći sve i on daje potvrdu za sve dogovore koje smo napravili i koje ćemo napraviti“, rekao je Vučić novinarima.

Na pitanje na šta će staviti akcenat u tom razgovoru, premijer Srbije je odgovorio da je to ekonomija.

Vučić je juče i danas razgovarao sa premijerom Rusije Medvedevom, predstavnicima brojnih ruskih firmi koje posluju u Srbiji, poput Gasproma i Ruskih železnica, a učestvovao je i na poslovnom forumu srpskih i ruskih privrednika, kao i na sajmu novih tehnologija „Otvorene inovacije 2015“.