Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

Dodela sertifikata opštini Medveđa za uspešno sproveden projekat „Upravljanje ljudskim resursima“

Opština Medveđa je jedna od malobrojnih gradova i opština koja je konkurisala kod Saveta Evrope i dobila projekat za implementaciju paketa podrške za upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi.

Projekat „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi“ realizovan je u saradnji Kancelarije Saveta Evrope, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i SKGO, a uz finansijsku podršku Delegacije Evropske unije i Saveta Evrope.
Na svečanoj dodeli sertifikata lokalnim samoupravama koje su u okviru projekta uspešno usvojile Paket podrške za unapređenje funkcije upravljanja ljudskim resursima ispred opštine Medveđa, na završnoj konferenciji u Beogradu prisustvovali su predsednik opštine, dr Nebojša Arsić kome je uručen sertifikat, načelnica opštinske uprave, Svetlana Todorović, kao i Ljiljana Kostić Marjanović, Jasmina Anđelić i Radomir Šolević, koji su projekat sproveli u našoj lokalnoj samoupravi.

 

Cilj konferencije je da se predstave ključni nalazi i postignuti rezultati, razmene mišljenja i stavovi predstavnika centralnih organa, lokalnih samouprava, akademske zajednice, organizacije civilnih društava i stručne javnosti na temu stručnog usavršavanja i funkcije upravljanja ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi.
Vizija i cilj opštine Medveđa je da ima stručne, kvalitetne i posvećene kadrove, koji posao obavljaju predano, savesno i profesionalno, gde se poštuju vrednosti organizacije i etički kodeks, a gde kadrovi teže ka stalnim ličnim i profesionalnim razvojem, ulažući maksimalne napore kako bi kvalitet usluga za građane i privredu bio na najvišem mogućem nivou. Uloga ULjR je da osiguraju da su odgovarajući ljudi sa pravim znanjem i veštinama, na pravom mestu i u pravo vreme. Zahvaljujući službenicima za upravljanje ljudskim resursima (ULjR) koji su implementirali pilot projekat, opština Medveđa se nalazi na vrhu u sprovođenju projekta“  rekao je dr Nebojša Arsić na završnoj konferenciji održanoj u Beogradu, 5. decembra.