Srbija Vesti

Donacija MUP-u od 50 miliona dinara za nabavku opreme

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Mirjana Čizmarov potpisali su danas ugovor o donaciji u iznosu od 50 miliona dinara za nabavku opreme u oblasti traganja, zaštite i spasavanja.

Stefanović je po potpisivanju ugovora objasnio da će ta sredstva biti iskorišćena na najbolji mogući način i tamo gde je to našim građanima najvažnije i najpotrebnije, u oblasti traganja, zaštite i spasavanja.

Ovim novcem, kako je precizirao, biće nabavljena vatrogasna i spasilačka vozila, kao i vozila sa mobilnim dronovima za izviđanje terena u svim vremenskim uslovima.

Prema njegovim rečima, deo donacije će biti usmeren i na nabavku određenih resursa za Helikoptersku jedinicu MUP-a, koja je takođe važan segment u oblasti traganja, zaštite i spasavanja.

Važno nam je, kako je podvukao, da građani znaju da mogu potpuno da se oslone na resorno ministarstvo i sve druge državne organe u najtežim trenucima i elementarnim nepogodama kao što su požari, poplave, zemljotresi, u kojima im životi mogu biti ugroženi.

On je ukazao na to da je bitno da se nastavi sa investiranjem u pripadnike policije, njihove obuke i opremanje, što će im pomoći da budu što efikasniji u zaštiti i spasavanju građana, ali i sopstvenih života.

Stefanović je preneo da MUP ima sa Direktoratom vrlo dobru saradnju, koja će u narednom periodu biti dalje unapređena kako bi se postigao zajednički cilj – da Srbija bude prepoznata kao država koja može da izađe na kraj sa svim izazovima u oblasti vanrednih situacija.

Čizmarov je navela da ova institucija uspešno sarađuje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova na poslovima traganja i spasavanja u civilnom vazduhoplovstvu.

Potpisivanje ovog ugovora predstavlja nastavak takve saradnje na ovom polju. Traganje i spasavanje u civilnom vazduhoplovstvu u Srbiji je na nivou na kome su sve države članice Evropske unije i na to treba da budemo ponosni, zaključila je ona.

 

(Kraj)