Jug Srbije Leskovac Vesti

Donje Sinkovce: 189 VOJNIKA POLOŽILO ZAKLETVU

U kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ u Donjem Sinkovcu održana je svečanost povodom polaganja zakletve vojnika na dobrovoljnomsluženju vojnog roka generacije „mart 2016“.

1

Zakletvu je položilo 189 vojnika, od toga 167 vojnika muškog pola i 22 vojnika ženskog pola.

8

Ovo je petnaesta generacija vojnika koja dobrovoljno služi vojni rok, a prva od četiri u 2016. godini.

Muškarci i žene koji su se opredelili da dobrovoljno služe vojni rok, provešće tri meseca na obuci i dobiti sertifikat koji je osnovni uslov prilikom konkurisanja za zaposlenje u Vojsci, u svojstvu profesionalnog vojnika.

Ovoj svečanosti komandovao je komandant 3. Centra za obuku – pukovnik Slađan Cvetković .

2

Svečanom polaganju zakletve prisustvovao je general Ljubiša, Diković.

11 DIKOVIC

„Vojnička zakletva je uvek u Srbiji zauzimala posebno mesto u sistemu vrednosti a to se dokazuje i danas u našim Centrima za obuku. Danas nastavljamo tradiciju koju su pre nas, sa jednakim ponosom, gradili naši dedovi i očevi. Neka vas ova zakletva ispuni ponosom i dostojanstvom“ – rekao je general Diković.

12

Buduće vojnike pozdravio je i gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović.

4

„Dobro obučena vojska je garant jedne zemlje i zadovoljstvo je videti ovoliki broj mladih ljudi koji su spremni da ulože svoje znanje i trud, za svoju zemlju. Sve dok ima takvu decu koja nisu zaboravila tradiciju i prošlost, Srbija ima svetlu budućnost“ – rekao je gradonačelnik Cvetanović.

5

Zakletvi su prisustvovali i predsednici opština Medveđa i Vlasotince Nebojša Arsić i Zoran Todorović, zamenik predsednika opštine Bojnik Dejan Stojanović i predstavnici crkve.

7

10

6