Jug Srbije Leskovac Vesti

Donje Sinkovce: Ivan Spasić i Saša Jović i dalje u kritičnom stanju

Sinoć oko 20 časova dogodila se nesreća u prodičnoj kući Ivana Spasića. Kako smo danas saznali od Ivanovih komšija, do nesreće je došlo u prizemlju kuće.

„Čuo sam da neko plače i cvili, istrčao sam iz kuće i video da gori komšijino prizemlje kuće . Ivanovo lice je bilo crno, bacao je sneg po licu, činilo mi se da je u svesnom stanju. Pitao sam ga šta se to dogodilo, on mi je rekao da su benzinom prali pumpu od automobila i kada su pokušali da pumpu povežu na akumulator došlo je do eksplozije. To je sve što je Ivan rekao a Saša je već počeo da gubi svest, ležao je na snegu i pokušavao nešto da kaže ali ga nismo razumeli“ – priča nam Ivanov komšija koga smo zatekli u Spasićevom dvorištu ali nije želeo da se pominje njegovo ime.

Da nesreća bude veća, zbog velikih hladnoća skoro u svim komšijskim kućama umrzla je voda, što je otežavalo gašenje požara do dolaska Vatrogasne službe.

„Vatrogasci su na svu sreću došli brzo ali Hitna pomoć nije. Samo iz naše kuće smo zvali dva puta a zvala je i Dragana, Ivanova supruga a Sašina rođena sestra. Sinoć je kroz plač rekla da su joj se čak i izdrali i rekli da ne zove više jer nije potrebno sto puta pozivati za jedan slučaj. Hitna pomoć je došla posle 20 i više minuta“ – pričaju komšinice kroz plač.

Od vih ljudi, koji su u kontaktu sa Ivanovom suprugom, saznali smo da se Ivan Spasić i Saša Jović nalaze na VMA i da su u jako teškom stanju.